Sunday, February 19, 2017

Buku Idaman Hati

Assalammualaikum..
Hye semua..

Sha ini suka lupa..
Jadi Sha nak letak kat blog ini..
Letak apa???
Inilah buku-buku yang menjadi idaman hati..
Yang masih tertunggak dalam list untuk dibeli..

Bukan hanya seram tapi macam-macam..
Sha nie baca semua genre tau..
Cuma sejak tahun lepas terjatuh cinta dengan genre seram dan thriller keluaran penulis Malaysia... Sha respek penulis-penulis ini..
Semoga mereka terus berkarya..

Buku-buku nya ialah:-
Fugitif oleh Maya Iris
Projek Seram Lif oleh Ninie Othman, Resmanshah & Helmi Effendy
Jeritan Puaka oleh Ninie Othman
Mannequein oleh Ilya Abdullah
Projek Thriller Vape oleh Zaifuzaman Ahmad, Helmi Effendy, Salleh Kausari & Syasya Bellyna
Janji Julia oleh Maria Kajiwa
Datang Pada Waktunya oleh Maria Kajiwa
Mitos oleh Ramlee Awang Murshid
Rahsia Gadis VIP oleh Maria Kajiwa
Seteguh Illalang oleh Maria Kajiwa
Kapur Kasut vs. kapur Tulis : Koleksi 50 Kisah Alam Persekolahan
Semusim di Barzakh oleh Hadi Fayaddh
Tarbiyyah Dari Langit oleh Hadi Fayyadh
Ketika Azazil Berputus Asa oleh Hadi Fayyadh
Aksara oleh Syafiq Aizat
Awan oleh Syafiq Aizat
Rooftop oleh Farrah Izzlorna
Magisial oleh Jun Sahaja
Parut oleh Zahida Zarkasi
Fasad oleh Adnil Zaff
Tangisan Berdarah oleh Hasrudi Jawawi
Kau Kuseru oleh Hasrudi Jawawi
Trilogi Seruan oleh Ismi Fa Ismail
Kunci oleh Ismi Fa Ismail
Mesej oleh Anna Lee
Naskah Terakhir, Laura Isabella oleh Anna Lee
Hello It's Me oleh Anna Lee
Couple oleh Anna Lee
Aku, Dia dan Pinky Promise oleh Anna Lee
Isteri oleh S. MARA Gd
Minyak Dagu oleh Ida Anuar
Kebangkitan : Antologi Cerpen Seram 1.0
Kisah Seram Malam Jumaat Vol 1 & Vol 2
Fobia oleh Siti Rozilah
Kesumat oleh Fitri Hussin
Tempur oleh Ahmad Erhan
Pareidolia oleh Ida Anuar
Anding Ayangan oleh Ramlee Awang Murshid
Penanda Kubur Anira oleh Hafiz Aziz
Roommate oleh Khaidir Helmi
Jejak Karmila oleh Nilam Himawari dan Rizalwan Ramli
Buruan oleh Aiman Hazziq
Kuintai Cinta Dalam Rahsia oleh Qurratu'ain (Pinjam Perpustakaan Negara Malaysia)
Coke & Sundae I & II oleh Ilya Abdullah
566 Hari Mencari Cinta oleh Ilya Abdullah
Awek Skuter oleh Ilya Abdullah
Queen Control oleh Ilya Abdullah
Antara 5 Cinta oleh
Pemburu oleh Hilal Asyraf (baca di PNM e-Reader)

Nalar: Biar dia rasa, harga sebuah dosaSharina Elisa



Gigitan oleh Zaifuzaman Ahmad
Bukan Sundal Malam oleh Khairul Zaman khobin
Kakak Kemboja oleh Naim Tamdjis
Petaka Nyawa oleh Riduan Judin
Penunggu Cinta oleh Zyra Safiya
Banyakkan??
Buat masa nie.. Nie je yang ingat.. 
Hehehe.. Nanti-nanti, tambah lagi..
Yang Sha cross tu Sha dah jumpa dan beli.. Hehehe..

15 comments:

  1. Wah 42 buku bakal dibaca sis... boleh tahan banyak tu...

    ReplyDelete
  2. wah, kagum saya .. awak ni memang pembaca yang tegar! .... saya ni baru nak start novel reading, tu pun tak tau nak beli novel apa dulu sebagai permulaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. nie je yang masih melekat hobinya selain tidur..

      Delete
  3. wow... mmg byk tu sis... teruskan hobi yer...

    ReplyDelete
  4. Banyaknya Sha 😵😵.
    Kagum betul Ana dengan Sha.
    RAM tu pun ana nk beli. Suka sgt dengan karya beliau

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAM tu ada satu buku Sha belum baca lagi.. pengakhiran kisah Sunan..

      Delete
  5. Waaaa it's a long list lah kak! bagusnya ada minat membaca ni. Saya suka juga membaca tapi tak suka beli buku errr macam mana tu eh haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok je Syed.. tapi kena rajin ke Perpustakaan Awam LA.. boleh pinjam dan baca.. kalau dekat ngn ajak, boleh akak pinjamkan buku akak.. hehehe..

      Delete
  6. WOW!!!! ju pun baru nak pupuk minat mbaca novel smula tp kali ni mbaca novel karya negara luar. nak tingkatkn Bahasa inggeris ju =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Sha pun nak mula membaca novel BI balik.. Lama dah tinggalkan.. hehehe

      Delete
  7. banyaknya list sha..MV baru nak start buku ke2 untuk tahun ni..kalau ikut list memang banyak nak baca

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »