Monday, February 13, 2017

Bila Imani Boring

Assalammualaikum
Hye semua..

Tengoklah gelagat anak dara Sha ini..
Bukan tak ada kertas dan buku..
Tapi tang lantai tu juga dia nak mengaler..
Sabar jelah nengoknya..

Sambil tengok Upin & Ipin..
Sambil tangan dia mengaler lantai..
Bila kita ambil gambar dia, dia boleh tanya...
"Mak ambik gambar adik ke? " Pastu sambung conteng..

Masa nie kakak tak ada..
Kakak pergi mengaji.. Memula dulu dia ikut..
Tapi sebab dia mengacau kakak mengaji, Sha tak bagi dia pergi..
Next year dia dah besar sikit baru bagi ikut balik..

 
Serius je gayanya..

7 comments:

  1. Kalau anak saya, bukan tak dibelikan buku, tapi part dinding tu la yang dia minat... dari depan sampai belakang... nasib belum raya lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Dekat dinding juga yg dia suka. Selamat boleh hilang dengan lap je. Kalau tak kena cat baru. Hehe

      Delete
    2. Hahaha.. samalah.. kalau tengok dinding emamng cantik.. Kadang dekat badan pun jadi dia melukis..

      Delete
  2. ­čśékreatiflah imani..tulis kt.bku dh biasa kn imani..nk test kt lantai lak..haha

    ReplyDelete
  3. alahai comel nyer, Sha.
    lebih comel bila dia tanya tu, 'amik gambo dia ke'
    hi hihi...
    izzat pun da nyonteng lantai. tapi lantai bilik kakak2 la, Sha.
    lantai depan dia kurang brani. takot ayah!

    ReplyDelete
  4. saje nak tarik phatian sis tu hahaha

    ReplyDelete
  5. hahaha////lantai bah diwarna hihi..syamimi mmg mv sediakan buku warna

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »