Usaha Gagal - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Saturday, February 11, 2017

Usaha Gagal

Assalamualaikum..
Hye semua..

Apa yang gagal??
Hehehe..
Sha sebenarnya tak nak membeli buku..
Konon-konon macam nak stop kejaplah..
Tapi malangnya tak berjaya..

Nafsu pada buku dan juga makanan agak sukar nak dikawal..
Jadinya untuk awal Februari ini, Sha dah terbeli 11 buah novel
9 dah ada dalam genggaman..
Manakala 2 buah lagi dapat bulan March..
Pre-order dengan penulis..
Alahai Sha.. Teruk betul mengawal nafsu..

9 buah buku tu Sha beli online je..
3 dengan KarnaDya Publishing..
6 lagi buku Preloved.. Buku FIXI..
Bertambah lagi koleksi buku yang menanti dibaca..
Sha dan buku memang tak terkawal..
Tambah-tambah bila dok lalu lalang dekat timeline Facebook..

KarnaDya
  1. Ini Buku Seram - Resmanshah
  2. Revenge - Muhammad Fatrim
  3. Klong Mai - Iman Fadia
Preloved FIXI
  1. Pakar - Nadia Khan
  2. Comey -
  3. Santet - Saat Omar
  4. Seronok - Saat Omar
  5. Ajaib -
  6. Paranormal - Hani Suraya
Pre-Order
  1. Saya Tetap Nak Awak! & Awekku Minah Latah - Aida Adia
Total lost untuk semua buku ini ialah RM173.00..
Pergh!! Banyak tu..
Bila beli tak ingat apa dah..
Bila kira-kira balik baru perasan..

Ini Buku Seram!, Klong Mai, Revenge
RM65 (termasuk postage)

Pakar, Comey
RM8 sebuah + Postage RM8 = RM24

Paranormal, Ajaib, Santet, Seronok
RM40 termasuk postage untuk 4 buah buku ini..

Alhamdullilah.. Buku-buku Preloved yang Sha beli dalam keadaan yang bagus.. umpama beli buku baru..
Berbaloi sangat-sangat dengan harga yang Sha bayar..
Dapat je buku, balut dulu.. Nanti baru baca..

11 comments:

  1. Ingatkan kalah dalam dua atau tiga buku je. Sekali 11 bijik, memang betul-betul kalah dengan nafsu buku ni kak. Haha

    ReplyDelete
  2. Dahsyat. Hantu buku betul ni. Hehe. Ana baru beli satu je bulan ni 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai Ana.. Sha pun tak sangka terbeli banyak.. hehehe

      Delete
    2. Alahai Ana.. Sha pun tak sangka terbeli banyak.. hehehe

      Delete
  3. Buku fixi nadia khan tu best! fixi yang lain, still dalam wishlist..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Best eh.. Sha beli pun tak pasti kenapa.. hehehe

      Delete
  4. 11 buah buku!!! huhu mmg hantu buku nie... addinfarhani beli paling byk pun 3 buah ja 😅

    ReplyDelete
  5. Woahh..klo bku lover tu mmg x dpt ditahn2 dh..tahniah kak suka tgk org bca bku nie..hehe

    ReplyDelete
  6. mak ai..11 buah buku...memang ulat buku sha ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..