Sunday, February 19, 2017

Hero Aku Tomboy oleh Arisa Eriza

Assalammualaikum..
Hye semua..

Novel yang sempoi..
Walaupun ada sesetengah perkara macam tak logik gaya penceritaannya..
Tapi masih okaylah pada Sha..
Watak utama cik tomboy dan mamat gentelmen tu memang menjadi..
Cuma macam mana mereka boleh dikahwinkan tu agak tak logik..
Tak ada penegasan dan juga permulaan kepada kejadian..
Tetibe je dah kena tangkap basah.. hehehe..
Tapi masih okaylah..

Dalam nie juga ada diketengahkan mengenai perasaan tak normal iaitu lelaki suka lelaki dan perempuan suka perempuan.. Tapi masih okay sebab tidak melampau dan masih dalam batas nya.. Sekadar selingan..

Part hero boleh nampak hantu tu comel..
Hero yang tak berapa nak hero.. hehehe..
Ada lah a few adegan dimana hero menolong hantu..
Tak adalah seram sangat.. Kacau-kacau manja je..
Masih terkawal gitu.. Seram romantik tau..

Watak tomboy tu memang menjadi..
Suka sangat dengan Faz yang macho..
Ini adalah pandangan Sha..
Pandangan korang??? Kenalah baca..

Sha start baca 16.02.2017 dan habis pada 18.02.2017

Sha pinjam Perpustakaan Negara Malaysia

Diterbitkan oleh Kaki Novel

5 comments:

  1. Dulu time minat baca novel, Ana byk beli dari kaki novel. Lama2 baru beralih pada publisher yang lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. memang novel2 Dari kaki Novel ini best eh ana..

      Delete
  2. Cerita macam mmg realiti berlaku... biasanya tomboy hensem ni laris... hehe...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »