Wednesday, December 12, 2018

Drama Festival 2013: Rebellious (2013)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini bukanlah drama bersiri.. satu episod je dah habis.. Cuma berepisod sebab dibuat untuk Drama Festival oleh MBC.. Ada 10 episod dengan tema yang berbeza-beza.. Episod 1 Sha tak tengok.. Tak berapa minat.. Yang Sha tengok ini Episod 2.. Drama zaman Joseon.. Sha suka tengok drama lama ini sebab pakaian dia.. Hehehe..

 MBC 2013 Drama Festival | Kdrama Special | 10 Episodes | 

EPISODE 2 : Unrest @ Rebellious | Genre: Period, mystery, political, action |

Review Sha: Drama ini menarik.. Kisah Joon Kyung yang ditindas sebab dia anak gundik.. Kira anak yang tak diiktiraflah.. Dia tak dibenarkan belajar dan selalu dibuli sampailah ada satu cikgu ini ajar dan ajak dia joint group pemberontak.. Bila dia dah besar, dia jadi pegawai kerajaan dan dalam masa yang sama bantu cikgu dia merancang untuk menggulingkan raja.. Namun semuanya berubah kerana satu mayat perempuan yang dijumpai dihutan.. Satu kebenaran yang pahit di sebalik kumpulan pemberontak terbongkar.. Peristiwa yang menyakitkan hati Joon Kyung.. Nak tahu kenapa?? Kenalah tengok drama ini.. Sha tengok online je..

10 comments:

  1. hero dia org yg sama ke lain untuk setiap episode?

    ReplyDelete
  2. Macam best je cerita ni. Tapi sekarang ni agak sibuk, jadi tak sempat nak layan drama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drama ini boleh pilih nak tengok episod apa.. dia tak bersambung.. setiap episod berbeza taku, cerita dan pelqkon..

      Delete
  3. macam menarik jalan ceritanya ... misteri pula mayat siapakah itu...

    ReplyDelete
  4. best ni sbb sy suka drama2 lama mcm ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »