Friday, February 28, 2020

Filem Hindi | The Body (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha terjumpa sebenarnya filem ini.. Bila baca sinopsis, macam pernah tengok filem Korea seakan-akan filem ini.. Terus Sha google.. Yup.. Filem ini rupanya remake juga.. Macam Filem Korea | The Vanished (2018).. Filem asalnya bertajuk The Body (2012) dari Spanish.. 

Versi Hindi ini lebih panjanglah kan sebab ada lagu.. Walaupun remake tetap menarik ditonton.. Lakonan pelakonnya menarik ditonton.. Sama macam filem Korea yang Sha tonton.. Kehilangan mayat seorang usahawan wanita membongkar kepada cerita pembalasan dendam seorang ayah dan anak perempuannya.. Bila kemalangan berlaku sepatutnya mangsa dan juga yang melanggar saling membantu tambahan pula bila kejadian disebabkan kecuaian pihak yang melanggar.. Ini dah lah langgar, lepas tu lari dan terlepas.. Memang mengundang kemarahanlah kan.. Perancangan yang rapi akhirnya membuahkan hasil.. Not badlah cerita ini walaupun remake..

Poster dia cantik..

11 comments:

  1. malas lagi nak tengok sebab lagu dia tak berapa best sangat. baru je haritu tengok the vanish haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. part lagu tu akak lajukan.. tak best lagu dia..

      Delete
  2. menarik filmnya cuma yang saya tak tahan film Hindi lama nian durasinya

    ReplyDelete
  3. waalaikumussalam. wah boleh la layan tengok pasni. hehe

    ReplyDelete
  4. ala tak minat pelakon dye haha

    ReplyDelete
  5. Baru tengok cerita ni kat Netflix dua hari lepas, memang plot twist la. Best!

    ReplyDelete
  6. yang korean version punya best ! possibility untuk tengok versi hindi ni mcm tak je hahaha bukan apa, banyak lagi movies dalam list tak habis tengok hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »