Monday, February 3, 2020

Warong Makan Ikan Bakar Tokkey, Tanjung Malim

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tak makan disini.. Sebalinya bungkus bawa balik.. Ada macam-macam menu selain ikan bakar.. Ada nasi berlauk walaupun masa Sha pergi ini dah pukul 6.30 petang.. Ada mee bandung, burger, kekacang, kerepek, asam pedas dan kari.. Kalau asam pedas, bakar atau kari, pilih je nak ikan apa dan masak apa.. Pelayan dia pasti buatkan.. Sha beli sepotong ikan pari untuk bakar dan seekor ikan sembilang untuk masak asam pedas.. Dua lauk ini RM35.00..

Kedainya tepi jalan utama Tanjung Malim.. Memang senang nak carilah..

Asam pedas dia tak lalu Sha makan.. Pedas ya amat.. Tapi kurang rasa masam.. Sha amikkan ikan je dan sedikit kuah.. Sha memang tak makan pedas.. Perut tak tahan..

Ikan pari bakar.. Yang ini encik suami cakap sedap.. Habis dimakan encik suami.. Tinggal tulang je.. hehehe.. Sha rasa, okaylah.. Sos bakar dia tu sedap.. Sha memang tak berapa suka ikan pari..

Ini pinggan Sha.. Memang amik sikit je kuah adam pedas tu.. Ini pun pedas.. Siap tambah kicap..

10 comments:

  1. Sedapnyaa nampak ikan pari bakar tu!

    ReplyDelete
  2. nampak pekat betul asam pedasnya tu, dana pun kalau asam pedas yang pedas sangat hilang selera nak makan...
    ikan bakar tu pun nampak besar, sambal nya penuh

    ReplyDelete
  3. nampak sedap pari tu.. kat sogo dulu ada juga..suka juga kalau masakan mcm ni.. :)

    ReplyDelete
  4. kalau terlalu pedas n krg masam tu bkn asam pedas walaupun warna hampir sama... tu layak dipanggil sambal hehehe

    ReplyDelete
  5. sedapnya asam pedas pekat.. patut try kalau ke sana

    ReplyDelete
  6. kalau pedas sangat memang potong lah.tapi tulah bukan senang nak buat asam pedas sempurna.

    ReplyDelete
  7. Menarik ikan asam pedas tu. Hehe.

    ReplyDelete
  8. Ciput je lauk sis sha... 😅.. mesti pedas amat.. saya peminat masak asam pedas..., walau pedas sangat saya bantai jugak😆, but it will be the last i beli awak asam pedas (suara dlm hati)..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »