Tuesday, February 4, 2020

Random Photo #3 2020

Assalamualaikum..
Hye semua..

Antara gambar menarik yang ada dalam memori telefon Sha.. Sebelum dibuang, simpan sini sebagai kenangan..

Rezeki tahin baru.. Sha dapat sebuah novel dari penulis kegemaran Sha.. Ini buku baru beliau untuk tahun 2020..

Kuih kegemaran Sha Putu Perak.. Saja beli yang perisa pandan.. Cantik warnanya.. Putih dan hijau.. Intinya kelapa muda digaul gula.. Sedap.. Intinya penuh.. 5 keping RM3..

Teringin nak makan brownies.. Beli dekat rakan sekerja.. RM20 sahaja.. Sedap dan puas makan.. 2 hari je dah habis..

Baru darjah 4 dah kena buat nota sains.. Mak is pening menengoknya.. Hahaha.. Ayah pun tolonglah tunjuk macam mana nak buat.. Advanced betul pelajaran anak-anak nie..

16 comments:

  1. favourite me also both putu perak dan brownies tu.. dulu abg bwk putu perak kat rumah, lepas makan rasa sedap terus whatssap dia tanya beli mana.. hahaha

    ReplyDelete
  2. bestnya kak dapat novel dari penulis kegemaran, putu perak tu dana tak pernah rasa... kadang teringin jugak lah...

    kira murah tuh browniesnya rm20, mesti sedap tu sebab 2 hari je dh abis...
    sian dia sampai tutup-telinga pening ke apa tu dok buat kerja sains tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amani tuh pening dengar mak ngn ayah membebel ajar buat nota.. hahaha..

      Delete
  3. siapa yg sekolah ni? ayah ke anak? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. Ayah nak mengenang kembali zaman persekolahan..

      Delete
  4. 1st time tgk putu perak.. cantik kuih tu..

    murahnya browniessss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau yang original, putu perak tu warna putih..

      Delete
  5. Brownies tu nmpak sedap, mesti sedap ni dua Hari dah habis.

    ReplyDelete
  6. Dapat novel kegemaran.. sweetnya. Saya pun suka baca novel tapi sekarang dah Lama dah tak baca... baru² ni je ada baca harry potter ke-8.

    Advance sungguh homework anak² skrg kan... nota sains 😅.. mujur c ayah rajin bantu..

    ReplyDelete
  7. murah nyer bronis tu, sha :)
    ohsem! besar plak tu...

    yes sha. nowadays homework diorang sgt la sukar.
    kesian.
    tapi tu la,kena ikut peredaran zaman, kan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »