Sunday, February 2, 2020

Drama China | My Amazing Boyfriend (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama dah nampak klip video cerita ini lalu lalang dekat Youtube Suggestion tapi tak pernah tergerak nak tengok.. Sampailah tertengok kompilasi klip drama supernatural.. Hahaha.. Sha suka drama-drama fantasi ini.. Lebih fun dan tak berat kepala.. Tu yang tengok drama ini.. Sha tengok dekat Youtube je.. Ada semua episod, gambar cantik dan ada subtitle BI.. Bila-bila free, tengoklah.. Bersambung-sambunglah sebab bila free je tengokkan.. Boleh klik SINI untuk tonton full episod.. Lengkap sampai season 2.. Cumanya yang Sha review ini season 1 je..

Pelakon lelaki itu dari Korea.. Cerita ini cerita China.. Kisah seorang lelaki yang berada dalam keadaan hampir maut berjaya diselamatkan dan kekal muda tak mati-mati.. Namun bila beliau menyelamatlan seorang perempuan tua dan budak lelaki, beliau dikhianati.. Beliau dibekukan dan darahnya di sedut keluar habis.. Disimpan didalam keranda dan dicampakkan ke dasar laut.. Mayat beliau mereput dan ditemui oleh pengkaji sejarah.. Masa mayat beliau nak dibawa ke pusat penyelidikkan untuk dikaji, kemalangan berlaku dan tanpa sengaja beliau kembali dihidupkan oleh heroin.. Heroin merupakkan pelakon yang sengal dan agak lurus.. Tinggallah mereka bersama.. Lelaki itu hilang ingatan 10 tahun hidupnya akibat darah yang disedut dan beliau mencari siapakah penjahat yang menyedut darah beliau.. Cerita ini seronok ditonton sebab ala-ala komik.. Ada emoji yang keluar untuk buat cerita ini jadi lebih menarik.. Ceritanya fantasi dan penuh dengan babak kelakar.. Cuma aksi romantis antara hero dan heroin agak lambat nak dah habis cerita barulah saling menerima seadanya..

Season 2 guna pelakon lain.. Tak tahulah nak tengok ke tak.. Macam kurang umph bila ganti pelakon nie..

My Amazing Boyfriend (2016) poster
Drama: My Amazing Boyfriend
Also Known As: My Wonderful Boyfriend , Wo De Qi Miao Nan You ,
Directors: Deng Ke
Genres: Action, Mystery, Comedy, Romance, Sci-Fi, Supernatural
Country: China
Episodes: 28
Aired: Apr 25, 2016 - May 13, 2016
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday
Original Network: Hunan TV
Duration: 45 min.
Mutant Xue Ling Qiao, who has been asleep for centuries, is awakened by the unlucky actress Tian Jing Zhi in a car accident. He then forces his way into living at her house despite his mysterious past. On the surface, she acts like she’s not bothered by his super powers, but actually, she tries her best to get rid of this “monster.” Unexpectedly, their torment of each other gradually warms their relationship. This not only illuminates their romantic feelings but also reveals a shocking conspiracy that spans centuries.

8 comments:

  1. drama china ni suka buat musim kedua tapi tak best bila tukar pelakon, takde feel :( ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Tiara.. Bila tengok pelakon lain terus rasa tak best nak tengok.. huhuhu..

      Delete
  2. bolehla layan drama ni nanti :)

    https://sayesyadiya.blogspot.com/2020/01/pilihan-airport-transfer.html

    ReplyDelete
  3. Sweetnya citer Ni terasa nak tgk plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah tengok kak Adda.. mana tahu tersuka..

      Delete
  4. comelnya jalan cerita dia. Bagus la kaksha bagitahu, boleh tengok masa lunch nanti

    ReplyDelete
  5. wahhh pelakon korea? dasat tu boleh tembus pasaran china

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »