Tuesday, February 4, 2020

Filem Korea | Death Bell 2: Bloody Camp

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini gore gile.. Berdarah-darah dan sedikit ganas.. Sha tengok sorang-sorang tanpa anak-anak.. Tak sesuai ditonton oleh anak-anak..

Kisah mengenai seorang perenang perempuan yang dijumpai mati.. Kekasihnya dituduh melakukan pembunuhan dan dihukum.. Namun ada kisah disebliknya.. Semuanya terbongkar bila 30 orang pelajar terperangkap di sekolah semasa kem dan seorang demi seorang mati dengan cara yang ganas.. Ada pembunuh dikalangan mereka dan pembunuh tersebut membunuh mereka yang bersalah.. Dalam cerita ini Ji Chang Wook tu sekejap je munculnya.. Ada Yoon Shi Yoon gak.. Muka masing-masing jambu lagi.. hehehe.. Filem lama kan.. 

Movie: Death Bell 2: Bloody Camp
Also Known As: Gosa Du Beonjjae Iyagi: Gyosaengshilseup
Screenwriter & Directors: Yoo Seon Dong
Screenwriters: Lee Jung Hwa, Lee Kong Joo
Genres: Horror, Psychological
Country: South Korea
Release Date: Jul 28, 2010
Duration: 1 hr. 25 min.
A class of students stays at school for a camp in an elite study group to finesse theirs and the school's grades. Upon the first night, the swimming coach is found murdered. As the students try to figure out what happens, a voice informs them that if they don't figure the murder out, students will begin dying in quick succession.

12 comments:

  1. Ni ala-ala Kem 505 ni. Saya suka filem macam ni. Tapi ngeri sikitlah

    ReplyDelete
  2. Baru layan VIP, nak kena layan yg ni lah juga nnt.

    ReplyDelete
  3. filem korea ni kalau dah pasal pembunuhan mesti darah dia tu mmg mengeri kan... dana tak pernah tgk filem ini tapi pernah jugak tgk filem korea yang ganas gini... lepas tu memang kurang nk tengok filem-filem ganas sebab tak berapa minat tengok darah banyak-banyak nih

    ReplyDelete
  4. tak tengok laa sy kalu byk berdarah2 ni hehehe

    ReplyDelete
  5. fuhhh ganas ea movie kaksha minggu ni hahaha done masuk dalam list!

    ReplyDelete
  6. death bell memang best ! dulu tengok sebab obses dengn YSY hahha.. yang death bell 1 pun best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang satu dah tengok.. memang best.. cuma tak review je.. hehehe

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »