Thursday, February 27, 2020

Drama Menarik March 2020

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha kongsikan di sini antara drama dan filem yang best akan keluar.. Semua pilihan Sha ini lebih pada jalan cerita dan genre bukan pelakon.. Sha memang lebih suka tengok sinopsis dan genre terlebih dahulu bila memilih cerita.. Saja bubuh kat sini.. Tengoknya tak tahulah dapat ke tak.. hehehe..

Tapi yang jumpa ini drama Korea je.. Tak ada pula drama china yang menarik.. Tapi tengoknya entah bilalah.. hehehe.. Bubuh je dekat sini dulu.. Drama-drama ini belum mula pun lagi.. 

Drama: Nobody Knows
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Mar 2, 2020 - Apr 21, 2020
Genres: Mystery, Drama, Detective, Investigation
Cha Young Jin is a detective. She lost her friend 19 years ago to a serial killer. Cha Young Jin still carries guilt and trauma over the death of her friend. The serial killer case then begins again after 19 years. Cha Young Jin chases after the killer.
(Source: AsianWiki)

Drama: Memorist
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Mar 11, 2020 - Apr 30, 2020
Genres: Action, Thriller, Mystery, Drama, Supernatural, Detective
Based on the hit webtoon of the same name, “Memorist” will be a mystery thriller that tells the story of Dong Baek, a detective with supernatural powers who loses his memory, as he stumbles upon a mysterious case of serial murders. 
(Source: Soompi)

Drama: Kingdom: Season 2
Country: South Korea
Episodes: 6
Airs: Mar 13, 2020
Genres: Action, Suspense, Thriller, Historical, Horror, Drama, Zombies
In an attempt to save the people during a plague, the crown prince Lee Chang returns to the palace to find the source of the disease and uncovers other secrets and plots within the palace.

Drama: Rugal
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Mar 16, 2020 - May 5, 2020
Genres: Action, Thriller, Crime, Drama, Sci-Fi
Based off the webtoon of the same name, it's the story of a police officer whose attempt to bring down a nationwide criminal organization ends up with him losing not only his beloved wife, but also both of his eyes and the person he once was. He’s forced into becoming a murderer, and after he receives artificial eyes with unique abilities created by the special organization Rugal’s biotechnology, he sets himself on a mission to wipe out the criminal organization. 
(Source: Soompi)

Drama: 365: Repeat the Year
Country: South Korea
Episodes: 24
Airs: Mar 23, 2020 - Apr 28, 2020
Genres: Thriller, Mystery, Crime, Drama, Fantasy, Supernatural
A story where ten people get the chance to go back in time by one year, but unexpectedly mysterious situations start to arise when their fates are changed and twisted in the process.

15 comments:

  1. semua macam best jeeeee... kena cari masa klu nak tgk ni..klu sekadar tgk pastu berhenti pastu start tgk balik xsyok pulak nak hayati drama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. kalau ada masa memang boleh layan je..

      Delete
  2. drama Repeat tu remake drama jepun sebab saya dah tengok drama jepun, tengok sipnosis pun sama. akak try la tengok yg japanese punya. best plus episode dia pun lagi pendek..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada baca pasal drama Jepun tu.. Nanti akak cuba tengok..

      Delete
  3. Haihhhh semua macam best aduhaiiii penatlah nak tengok hahha

    ReplyDelete
  4. banyak yang best ni.. tapi drama yang crash landing on you haritu pun lambat nak habiskan walaupun best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tengok lagi drama crash landing on you tu..

      Delete
  5. Rugal dengan Repeat Year macam best je kaksha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rugal tu memang akak tunggu-tunggu nampak menarik sangat..

      Delete
  6. waalaikumussalam. excited nya tunggu. hehehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »