Saturday, February 1, 2020

Drama Korea | Secret Love (2014)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini sebenarnya ada 10 episod tapi Sha tengok episod 9 dengan 10 je.. hehehe.. sebab ada Ji Chang Wook.. Gitu.. Nak tengok semua episod pun okay je.. Nak tengok sebahagian pun okay je.. sebab dia ada 5 cerita dan setiap cerita 2 episod dengan pelakon yang berbeza..

Drama: Secret Love
Also Known As: Kara: Secret Love , Shikeurit Reobeu
Directors: Kim Kyu Tae, Hong Jong Chan
Screenwriters: Lee Jung Sun
Genres: Romance, Drama, Fantasy, Melodrama
Country: South Korea
Episodes: 10
Aired: Jun 13, 2014 - Jul 11, 2014
Aired On: Friday
Original Network: DRAMAcube
Duration: 45 min.
An omnibus romance drama that features five different love stories starring by members of idol group KARA. Themes touched in the drama series involve first love, dating methods in love and breakup, unrequited love and immortal love.

 Cerita yang ke lima ini pasal seorang perempuan yang mengejar senior dia tak berhenti.. Sampaikan sanggup ikut kerja dekat Pulau Jeju.. Sampailah satu saat lelaki yang dia suka tu hina dia dan dia stress yang teramat serta buat permintaan.. muncullah guardian angel yang selalu bersama beliau dari lahir untuk membantu beliau mendapatkan cinta.. Dalam pada membantu perempuan ini, angel tu terjatuh cinta dekat perempuan ini.. Lelaki yang perempuan ini kejar pun ada niat tak baik.. Sweet and comel je watak perempuan dan angel ini..


11 comments:

  1. oo peminat Ji Chang Wook ya samalah dengan Mrs. A

    ReplyDelete
  2. alorrr hensemnyaaa jcw! hahahah...boleh geng dengan housemate2 kita ni, diorang die hard fans jcw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak adalah Die Hard sangat.. hehehe.. cuma suka tengok dia berlakon..

      Delete
  3. tak tahu pun drama ni walaupun kara yg berlakon. ♕ Tiara Sapphire ♕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agak tak popular kot.. Kak Sha pun terjumpa sebenarnya lepas tengok kompilasi klip drama supernatural dekat youtube..

      Delete
  4. pernah dengar cerita ni dulu masa tengok running man hahhaa.. ahh rindunya kara

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh.. Ada dipromosikan di Running man eh.. lama tak tengok Running Man..

      Delete
  5. Macam pernah tengok laa.. Haha Sweet gitu.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »