Thursday, February 6, 2020

Drama China | Love O2O (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sebelum ini Sha ada tengok Love O2O (2016) versi filem.. Best dan ohsem.. Drama ini tak tergerak pun nak tengok.. Cuma lepas tengok My Amazing Boyfriend rasa macam nak tengok drama fantasi lagi.. Sha cuba cari dekat Youtube drama yang menarik.. Terjumpa drama ini.. Cuba tengok 1 episod, wah best.. Patutlah Tiara recommend.. Boleh baca review Tiara di entry Love O2O.. Drama ini ada versi filem tapi guna pelakon lain boleh baca review Sha di entry bertajuk Filem China | Love O2O (2016)..

Drama ini jadi seronok nak tengok bila dia selitkan babak dari game tu.. Buat kita rasa teruja tengok hubungan hero dan heroin yang ala sweet je dalam game tu.. Hubungan hero dengan rakan-rakan dia pun best.. Cerita dia memang lain dari biasa.. Tak ada adegan cinta tiga segi ke apa ke.. Hero memang dari episod pertama dah tertarik dengan heroin dan berkenalan dengan heroin melalui game.. Manakala heroin pula jatuh cinta dengan hero dalam game dan kemudian baru jatuh cinta dengan hero secara real.. Gangguan pun datang dari salah faham orang disekeliling namun hero tak mudah terpengaruh dan percayakan heroin.. Bila tengok diorang berkerja untuk bangunkan mobile game memang seronok.. Cara hero layan heroin pun ohsem.. Malah tak ada lah sweet ke apa tapi kita rasa dia punya sweet tu.. Tengok drama ini memang boleh buat kita senyum sendiri.. Tak logik tapi menghiburkan.. Hehehe.. 

Drama: Love O2O
Also Known As: A Smile is Beautiful, Weiwei's Beautiful Smile, Just One Smile is Very Alluring, Wei Wei Yi Xiao Hen Qing Cheng, Love Online to Offline, Cinderella is Online, Your Smile is very Alluring
Screenwriters: Gu Man
Directors: Lin Yu Fen
Genres: Adventure, Friendship, Business, Comedy, Romance, Drama
Country: China
Episodes: 30
Aired: Aug 22, 2016 - Sep 6, 2016
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday
Original Network: JSTV
Duration: 45 min.
Xiao Nai is a gaming expert who, courtesy of his basketball skills, academic excellence, swimming talent and game company presidency, also happens to be the most popular student on campus. When he first comes across the gorgeous computer science major Bei Wei Wei, the infinitely talented wunderkind immediately falls in love. But it’s not Bei’s looks that he notices; it’s the ridiculous mastery with which she is commanding her guild and owning everyone in an online multiplayer game that makes her impossible to forget. Now, Xiao Nai must use his skills both in real life and online to capture the adorable but dorky Bei’s heart. But does their love have the XP to succeed, or will this relationship never level up?

5 comments:

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »