Thursday, January 9, 2020

Cubaan Menanam Sawi Kailan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha beli benih ini dekat kedai ECO.. Saja beli dan tabur dalam pasu.. Tak sangka menjadi.. Tak jaga pun.. Tabur dan biar.. Kalau panas tak hujan, baru Sha siram.. Kalau tak tu, memang air hujan jelah yang membasahi pasu ini.. Sesekali Sha cabut rumput-rumput yang mengganggu didalam pasu.. hehehe.. Barulah sayur tumbuh elok.. Ye tak.. Alhamdulillah seronok bila dapat mengutip hasil dari tanaman.. Walaupun tak berapa cantik daunnya tapi bebas racun serangga..





20 comments:

  1. Waalaikumussalam. Alhamdulillah gembira tengok anak pokok tumbuh akhirnya membesar 😁

    ReplyDelete
  2. rajin sha bercucuk tanam..:)

    ReplyDelete
  3. Cntik pulal kejadiannya sha walaupn tanam dalam pasu..sha letak baja ke xpyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak letak baja pun Asyiqin.. Just siram air dan buang rumput je..

      Delete
  4. Replies
    1. banyak je produk yang okay dekat ECO kan sis..

      Delete
  5. dah boleh petik nih tapi dah digigit serangga perosak...semoga mmbesar dgn baik..

    ReplyDelete
  6. suka makan kailan ikan masin tapi tak pernah try tanam. tanam sayur sgt mencabar..hehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah, seronok bila tengok hasil tanaman menjadi...

    ReplyDelete
  8. ha'ah kaksha sawi kailan ni senang sangat nak jaga. Nak makan pun sedap.

    ReplyDelete
  9. wahhh beli benih kat eco je ye? nak kena cuba jugalah nti hehe

    ReplyDelete
  10. menarik nyer. menjadik!
    kebun mini aida lom lagi sempurna, sha.
    ada misi ubahsuai rumah lagi ni.
    cat.
    rumput karpet.
    lepas tu baru la aida concentrate utk tanam sayur.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »