Wednesday, January 15, 2020

Telefilem Melayu | Shiba Shiba Doo (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok telefilem ini lepas baca review Farhana.. Boleh tengok review Farhana di Telemovie Review : Shiba Shiba Doo..

Telefilem ini nampak macam tak semenggah tapikan ada beberapa scene yang menegur penonton.. Memang menarik sangat untuk ditonton.. Part encik kanji yang cakap dengan slang orang Perak memang berjayalah mewarnai telefilem ini.. Antara teguran yang menarik pada Sha bila Abil luahkan perasaan dan rasa bersalah sebab dialah punca mereka diculik oleh encik Kanji.. Sebab terlalu mengikut keinginan nak mengorat si Chulat, sampai melakukan perkara yang tak sepatutnya..

serius kelakar bila yang jadi perogol bersiri tu lelaki dan yang dirogol pun lelaki.. Hahaha.. 

SHIBA SHIBA DOO
TARIKH TAYANGAN : Sabtu, 21 Disember 2019, 9 PM
SLOT : Citra Exclusive
SALURAN : Astro Citra
SKRIP : Nazri M Annuar
ARAHAN : Ariff Zulkarnain
TERBITAN : Lumatic Films Sdn Bhd
PARA PELAKON : Zahiril Adzim, Syafiq Kyle, Aloy Paradoks, Nesa Idrus, Taqim Zaki

Sinopsis
Sekumpulan sahabat telah terlanggar seorang lelaki dan membuat perancangan untuk masuk ke hutan bagi menanam mayat tersebut. Keadaan bertambah cemas apabila mereka diburu oleh seorang pembunuh bersiri.

9 comments:

  1. waalaikumussalam. baca sinopsis pun dah best tapi sayang dah terlepas tarikh. hehe

    ReplyDelete
  2. tengok pelakon mesti kelakar nih, sebab selalu gabungan gini mesti kelakar lagi2 bila ada yg jd hero tuh

    ReplyDelete
  3. nampak macam best. nanti nak try tengok :)

    ReplyDelete
  4. zahiril adzim! pelakon favourite saya ni. Adeh terlepas, tapi nasib baik sebab astro suka ulang-ulang.haha

    ReplyDelete
  5. Waaa best juga bila baca sinopsis

    ReplyDelete
  6. nampak mcm menarik ni kena cari laa

    ReplyDelete
  7. tak tengok lagi..selalu ammi ni takde can nak pegang remote tv

    ReplyDelete
  8. adus. tak keluar lagi kat utube.
    kat rumah x tgk. takde astro citra.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »