Friday, January 3, 2020

Goodreads | Reading Challenge 2020

Assalamualaikum..
Hye semua..

Entry wajib awal tahun ini.. Sasaran pembacaan untuk tahun 2020.. Sha bermula dengan 237 buah buku dahulu.. Lebih sikit  je dari tahun lepas.. Semoga tercapai dengan jayanya.. Bukan tak yakin untuk bubuh angka yang lebih besar namun untuk tahun ini akan ada cabaran dan halangan yang lebih besar.. hehehe..

Kena baca sekurang-kurangnya 4.5 buah buku seminggu untuk Sha capai sasaran itu dengan jayanya.. 

Ini adalah jumlah buku untuk tahun-tahun sebelum ini.. Sha mula buat cabaran ini pada 2016.. Memang boleh keep tracklah berapa buah buku yang kita nak baca.. 

3 comments:

  1. Saya baru berjinak dengan goodreads dan baru nak mula balik habit membaca. Tak berani nak letak target sebesar Sha. Sama-sama kita berusaha!

    ReplyDelete
  2. wow banyaknya..all the best :D sya nak baca 20 buku setahun pun macam tak sampai haha!

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. tinggi jugak target tu ! saya membaca pun malas nak keep track hahaha.. insya-Allah akan datang

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »