Saturday, January 18, 2020

Filem South Korea | The Most Ordinary Romance (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah seorang lelaki yang tak boleh move on walaupun awek dah tinggalkan dan seorang perempuan yang menyampah dengan bekas teman lelaki yang masih mengejar.. Jae Hoon selalu mabuk dan telefon bekas kekasihnya untuk ajak berbaik manakala Sun Young pula lari dari masalah teman lelaki yang curang.. Mereka bertemu dan berkawan malah saling menyakiti.. Namun keduanya menemui keserasian antara satu sama lain dan meneruskan kehidupan dengan lebih baik..

Movie: The Most Ordinary Romance
Also Known As: The Most Common Love , The Most Common Date , Crazy Romance
Screenwriter & Directors: Kim Han Gyul
Screenwriters: Oh Hyo Jin
Genres: Comedy, Romance, Melodrama
Country: South Korea
Release Date: Oct 2, 2019
Duration: 1 hr. 55 min.
A love story between Jae Hoon, who couldn't let go of his ex-girlfriend, and Sun Young, who is splitting up with her boyfriend. The couple got trouble and were hurt by love.

6 comments:

  1. Kita tengok ni tak habis-habis lagi. Haha

    ReplyDelete
  2. Lama tak layan filem2 jiwang macam ni. Talut sendu sorang2. Haha

    ReplyDelete
  3. Tak sempat nak tgk drama... nnt anak semua dah besar...nakntgk drama je hari²..hahaha

    ReplyDelete
  4. Lee Donggun dengan Gong Hyojin kahhh ?? Hish ni kena tengok ni !

    ReplyDelete
  5. nampak macam panjang sangat pulak kaki diorang...mesti shot pakai iphone 11 ni...tiberrr hahaha

    ReplyDelete
  6. wah hero pujaan hati saya. nak kena tengok ni, dah lama tak tengok kim rae won berlakon :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »