Wednesday, January 15, 2020

e-Tunai RM30 di Touch n Go e-Wallet

Assalamualaikum..
Hye semua..

Dah tuntut ke RM30 di e-Wallet Touch n Go anda? Kalau belum, silalah tuntut.. Mudah sahaja.. Muat turun Touch n Go e-Wallet di telefon bimbit, kemudian daftar akaun anda.. Dah selesai, barulah boleh tuntut e-Tunai RM30 ini.. Ini e-tunai rakyat.. Kerajaan bagi RM30 untuk rakyat yang gaji setahun bawah rm100k dan umur 18 tahun ke atas.. Tempoh tuntutan adalah bermula hari ini 15.01.2020 sehingga 09.03.2020 dan wang itu perlu dibelanjakan sebelum 14.03.2020.. Wang yang tak dibelanjakan akan luput selepas 14.03.2020.. Proses pengesahan dan pemberian wang akan dibuat dalam masa selewat-lewatnya tempoh lima hari bekerja.. Jadi tunggu apa lagi.. Jomlah tuntut pada yang layak..

Buka aplikasi Touch nGo dan klik pada gambar seperti diatas..

Nanti keluar paparan macam gambar di atas ini.. Klik pada perkataan Claim Now! Dia akan paparkan nama penuh dan no IC anda, periksa dan klik ok..

Paparan akhir akan keluar gambar seperti di atas..

14 comments:

  1. belum lagi..takde touch n go.pakai apps grab je nanti

    ReplyDelete
  2. tak lepas lagi sha kak ana punya :)

    ReplyDelete
  3. Claim jangan tak claim, rezeki jangan ditolak 😄

    ReplyDelete
  4. menunngu rm30 credit masuk..grabpay ngan boost rmi dh dpt cpt smlm rm30..touch n go xdpt lg tp ada juga yg update dh dpt tp kebanyakkan belum la

    ReplyDelete
  5. Viral Sana sini org citer tapi mama X buat2 lagi pun

    ReplyDelete
  6. lepas ni tol balik Penang.. suh mak redeem skali.
    tapi part selfi ngn IC tu klakor gak hehe..

    ReplyDelete
  7. x tuntut sebab x de pakai mana2 e-wallet ;-)

    ReplyDelete
  8. dah tuntut tapi belum approve lagi... kalau kata tak lulus memang sengaja cari pasal je untuk rakyat bergaji marhein mcm ammi ni.

    ReplyDelete
  9. kita da tuntut gak, tapi masih pending approval...tunggu 3 hari lagi lah...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »