Wednesday, January 29, 2020

Tampal Gigi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semalam pagi Sha ke klinik gigi untuk buat tampalan pada gigi graham.. Tampalan sebelum ini dah tertanggal.. Susah betul nak makan bila ada lubang.. Asyik tersangkut je.. Mujur pergi awal pagi.. dapatlah no 2.. Doktor yang merawat pun baik dan informative.. Awalnya doktor gerudi sikit nak tengok sakit ke tak.. Bila dia tengok, dia tampallah sambil tu doktor cakap Sha kena buat rawatan akar ataupun cabut gigi.. Maslahnya dia tengah bubuh kapas, sedut air pastu nak menampal.. Sha memang tak boleh nak jawab dan tanya.. Senyum pun tak mampu.. Dengar jelah doktor tu bercakap.. hehehe.. Selesai tampalan barulah dapat bersembang dengan doktor tu.. Doktor cakap lubang dekat gigi tu dah besar tu yang dia cadangkan buat rawatan akar.. Doktor masih tampal sebab Sha cakap tak sakit gigi.. Kalau sakit memang doktor tak tampal.. 

Sha pula lebih rela cabut gigi dari buat rawatan akar.. Sakit wei.. Encik suamilah yang cakap.. sebab dia dah pernah buat rawatan akar tu.. Nantilah fikir.. sementara ini biar je dulu sebab gigi okay je.. Tak ada sakit ke apa ke.. Cuma Sha tampal sebab tak selesa nak makan.. 


17 comments:

  1. sakit jugak sebenarnya tampal gigi kan huhu

    ReplyDelete
  2. Ummi pn pernah nyaris nk kne buat rawatan akar.betul baik cabut. Sb kawan ade buat rawatan akar.kne bnyk step jugak.kne appoinment2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak step tu satu hal, sakit pun iye juga.. huhuhu..

      Delete
  3. kalaumasih ada lagi gigi maintain denganbenar saya dah habis

    ReplyDelete
  4. nak kena tampal gigi juga, dari tahun lepas doktor tu suruh buat tapi tak pergi2 lagi :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuatkan semangat dan melangkahlah anda dengan gagah ke klinik gigi.. kalau tak buat risau dia rosak teruk je nanti Tiara.. lg sakit..

      Delete
  5. adoi Sha yang tak tahan ngilu nya tuu kan :)

    ReplyDelete
  6. dapat bayangkan rasa sakit itu...ngilu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ergh.. menaip nie pun terasa rasa ngilunya..

      Delete
  7. kalau buat rawatan akar better trs cabut ke? acaner?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Sha memang prefer cabutlah Anies sebab pengalaman encik suami, rawatan akar tu sakit.. 😅😅

      Delete
  8. Haa, aien dah tampal. Tapi lubang dalam disuruh datang cabut kalo sakit. La ni, tak pergi cabut lagi. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dalam memang ada kemungkinan untuk sakit kan Aien..

      Delete
  9. aaaaaaaaaaaaaa !!! gigi kite pun tengah problem
    tatau pasai pa lagi. nxt week bru dpt ke dentist T.T tabahla dulu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »