Tuesday, January 21, 2020

Novel | Sang Purba oleh Naim Tamdjis

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini Sha beli terus dengan penulis.. Ini antara penulis yang memang menjadi kesukaan Sha.. Kali ini bukunya menggunakan warna kesukaan Sha di bahagian cover, bertambah terujalah Sha untuk memilikinya..

Sang Purba menampilkan sekali lagi watak Raiqal dan Aiman Aklaken dari buku Koc 13 bergandingan dengan watak utama Sang Purba iaitu Haziq.. Baca buku ini mengingatkan Sha pada cerita Harry Potter.. Sebab dalam ini banyak haiwan fantasi dan juga penggunaan senjata mistik serta Busana Melayu dan mahkluk mistik.. Memang ohsemlah bila ada kemunculan unikorn, naga, bunian, sang kelembai, badang yang kuat makan.. Geng jahat lawan geng baik.. Adoi.. Puas hatilah.. Seram fantasi yang mengancam.. Semoga penulis terus memberikan hasil-hasil penulisan yang ohsem seperti Sang Purba dan Koc 13..

Sha baca pada 17.01.2020 dan selesai pada 18.01.2020..

Koleksi peribadi Sha..
Published January 2020 by Buku Prima

5 comments:

  1. sang kelembai...huhu..lama x dgr...ramai dok puji karya barat, sedangkan karya tempatan pun best jg ttg hal2 mistik ni kan..

    ReplyDelete
  2. menarik. Tedi tak jumpa button follow di sini.

    ReplyDelete
  3. menarik buku nih kak... lepas tu lagi menarik kuih kole sebelah tu...

    ReplyDelete
  4. ray nmpk kole kacang tu je hhaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »