Friday, January 24, 2020

Novel | Buah Hati Cik Sarimah oleh Maa Medina

Assalamualaikum..
Hye semua..

Novel ini okaylah.. Cuma Sha tak jumpa kenapa tajuknya Buah Hati Cik Sarimah sebab beberapa helai muka surat akhir je baru Razin Aniq & Sarimah Aisya tu bersatu.. lepas tu habis.. Hahaha.. Konflik cerita ini lebih pada kisah hidup Sarimah Aisya, Razin Aniq dan sahabat baiknya serta orang sekeliling.. Perangai baran dan suka mengamuk Razin Aniq tu buat Sha menyampah.. Tapi dah baca kan.. Gigih jugalah habiskan.. Tu belum lagi annoying dengan sikap pasrah sarimah Aisya.. Kalau buat drama ini memang makan hatilah penonton.. hehehe.. Ada satu je yang menarik dalam cerita ini.. Kesalahan, walau sebaik mana pun ditutup pasti akan terbongkar juga.. Lelaki yang mengakui kesalahannya dan bertaubat itu bagus..

Sha baca dan selesai pada 21.01.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..
Published March 1st 2017 by Alaf 21

4 comments:

  1. bila benci dgn watak tu memang struggle betul nak habiskan bacaan..haha

    ReplyDelete
  2. Selalunya kalau part yg annoying character tu ray skip hahahahaha

    ReplyDelete
  3. Novel ni kalau dah start baca, dia akan rasa mcm nak habiskan baca hari tu juga lagi kalau novel tu best

    ReplyDelete
  4. dalam film pun bila ada watak yang tak baik selalu menarik untuk dinonton begitu pula dengan novel bila ada antagonist menarik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »