Monday, January 6, 2020

Makanan | Ramly Lemon Cheese Cake

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kek lemon cheese ini sangat sedap pada tekak Sha.. Tak masam pun.. Rasanya sedang elok dan serasilah dengan cheese tu.. Memang paling Sha suka antara ke empat-empat kek keluaran Ramly ini.. Gebu je bila makan.. Cheese nya cair di mulut.. Makan pula sejuk-sejuk, pergh!! Nikmat untuk tekak wei.. Nak lagi best makan bersama secawan kopi/nescafe.. Memang puas..

RM3.50

Tebal cheese dia.. Kek nya kat bahagian tengah.. Atas bawah ada cheese..

15 comments:

  1. Nampak sedap.. nak kena cari ni

    ReplyDelete
  2. dia tayang yg lemon lak... kita ni jugak tak pernah try lagi... ish2 sabar je nengok

    ReplyDelete
  3. nampak sedap.. belum ada lagi kat sini..

    ReplyDelete
  4. khamis lepas ada la pi ke rnr gurun nak cari ni. tapi alkisahnya takdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. haha T_T

    ReplyDelete
  5. presentation dia berbeza dengan rasa

    ReplyDelete
  6. ada kek ke kat Ramly ni? baru ku tahu. Dulu ada booth Ramly ni kat LRT rumah ammi tapi sekarang dah tutup. Nanti ammi nak terjah kat kilang dia jelah...nak kene stock up barang emergency dalam freezer. Senang nak buat breakfast.

    ReplyDelete
  7. tekak tgh perit ni tgk dessert ni sedapnya

    ReplyDelete
  8. waaahhh Ramly !! kemajuan. kalo jumpa memang nak tryy hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »