Wednesday, January 8, 2020

Balut Buku Teks Amani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah.. Selesai juga urusan balut buku.. Amani dapat lambat sikit buku teks.. Hari Isnin (06.01.2020) baru dapat.. Semua buku baru.. Memang cantiklah.. Ada subjek yang bila Sha tengok, zaman Sha dulu sekolah menengan baru belajar.. Makin advanced subjek-subjek budak sekolah rendah sekarang.. huhuhu.. Ada subjek yang Sha rasa bagus diajar awal.. Ada yang macam.. Takpelah.. Dulu dan sekarang kan tak sama.. Cumanya bukan Amani sahaja lah yang belajar, dengan Sha sekali kena belajar.. Tahun ini sekolah Amani dan Imani ada 2 waktu setiap hari Selasa akan belajar 1 Murid 1 Sukan..


14 comments:

  1. Waalaikumussalam. Nasib baik setahun sekali ja kita balut buku sekolah. Hehe

    ReplyDelete
  2. W'salam Sha..
    Saya pun balut buku last minute di malam hari..
    Mujur ada stock pembalut buku lagi so jimat tak perlu beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sha memang standby pembalut buku.. senang.. hehehe

      Delete
  3. Budak zaman skarang kan sha.. semua advanced tu yg kecik2 da pandai bergaul dgn kite yg makcik2 ni.pandai berckp. klu kite dlu org xkenal semua takot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalau tengok anak sha yang 7 tahun tu bercakap, sentap sampai ke hati.. hehehe

      Delete
  4. menarik tengok buku pendidikan keselamatan jalan raya, memang patut di ajar dari sekolah rendah lagi...

    seronok kalau dapat buku teks yang baru, nak membalut pun semangat lain macam

    ReplyDelete
  5. wahhh banyaknye buku teks. teringat time skolah dulu.
    time mcm ni mmg masa utk balut buku sendiri and buku adik2.

    ReplyDelete
  6. ala rindunya zaman sekolah dulu balut buku teks sendiri...lepas tu berlawan dengan kawan2 buku teks sapa paling kemas balutannya...haha

    ReplyDelete
  7. silibus skrg sgt mencabar..

    teringat plak zmn sklh dulu balut buku teks sndiri.. hihi

    ReplyDelete
  8. kak ana dah lama pencen bab sekolah ni Sha :)

    ReplyDelete
  9. Mama pun guna Cara manual balut buku teks.. baru puas ati

    ReplyDelete
  10. tingat la zaman dedulu kena balut hehe.. kenangan semua tu
    suka yang manual gak x suka yg main sarung tu.

    ReplyDelete
  11. alamak.
    aida lom settle la, sha.
    dah nak masuk febuari dah ni :( hu hu hu hu...
    weekend je sibuk mcm2 hal.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »