Thursday, January 23, 2020

Drama Korea | Psychopath Diary (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama yang kelakar walaupun lebih pada penyiasatan mencari siapa sebenarnya pembunuh psikopat.. Hahaha.. Tapi watak utama Yong Dong Sik ini blur, baik dan suka quote ayat dari filem-filem pembunuhan yang dia tengok..

Bila Dong Sik yang hilang ingatan tanpa sengaja memiliki diari seorang psikopat.. Memang kelakarlah sebabnya Dong Sik ini seorang yang biasa-biasa je.. Selalu blur-blur dan kena buli.. Bila cuba berlagak jadi psikopat memang tak berjayalah.. Lepastu psikopat yang sebenar pula memang dekat dengan Dong Sik dan ambil kesempatan untuk jadikan Dong Sik kambing hitam beliau.. Kelakar juga tengok karekter Dong Sik yang innocent tapi cuba berlagak kejam.. Paling kelakar bila kebenarna sebenar muncul masa Dong Sik dah kena tangkap dan mengaku dialah psikopat tu.. Serious kelakar.. 

Drama: Psychopath Diary
Also Known As: Ssaikopaeseu Daieoli, Ssaikopaeseu Daieori
Screenwriters: Ryu Yong Jae, Kim Hwan Chae, Choi Sung Joon
Directors: Lee Jong Jae
Genres: Thriller, Mystery, Comedy, Crime
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Nov 20, 2019 - Jan 9, 2020
Aired On: Wednesday, Thursday
Original Network: tvN
Duration: 1 hr. 20 min.
Yook Dong Sik is a 34-year-old office worker who is so weak and timid that he is used by everybody around him. After an incident, he becomes the scapegoat of his company, and so facing losing his job and his family turning their back on him, he decides to commit suicide. While doing so, he unexpectedly stumbles across a murder scene, but got into an accident while running from the murderer. He wakes up with amnesia with the psychopath's diary in his possession. With no other clues to his true nature than the diary, and his fragmented memory lining up with the diary entry, he begins to believe that he is in fact a psychopath serial killer.
30-year-old neighborhood police officer, Shim Bo Kyung is investigating a suspected serial homicide. After a few run-ins with Dong Shik, she believes that he is an extremely kind man. However, after one too many coincidences, she starts to suspect Dong Shik might be more involved in the case than she thought.
36-year-old Seo In Woo is a cold and meticulous psychopath. On the day of his 7th crime, things went wrong and he lost his diary where he wrote of all his daily life and detailed description of his murders.
(Source: MyDramaList)

8 comments:

  1. hihih..kalau orang blur belagak kejam tu mmg boleh bayang lucunya cemane

    ReplyDelete
  2. baru je habis tengok drama ni..hehe

    ReplyDelete
  3. rasanya ada baca sinopsis cerita ni dekat somewhere (tak ingat !), tapi tulah dah tak ingat pun, anyway, bookmark dulu... nanti tengok hehe

    ReplyDelete
  4. haritu macam nak tengok tapi takut tak best. Okay nanti nak marathon drama ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada akak bestlah.. Cubalah tengok 1 episod dulu..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »