Saturday, January 25, 2020

Novel | Bukan Menantu Pilihan oleh Aira Aliff

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bestlah baca novel ini.. Walaupun tema dia cliche iaitu kahwin kontrak namun jalan cerita dia menarik dibaca.. Kisah cinta Leya dan Darius yang unik.. Saat Leya kecewa dikhianati sahabat baik dan tunangnya serta dihimpit permasalahan kewangan, datang tawaran yang tak disangka.. Berkahwin dengan anak datin Aida dan lahirkan zuriat kemudia bercerai.. Mulanya Leya tak nak namun keadaan kesihatan ibunya membuatkan Leya mengambil keputusan drastik.. Darius pula terima cadangan untuk berkahwin dengan Leya kerana Emelda tidak mahu berkahwin lagi.. Terlalu mengejar cita-cita dan yakin darius tak kan berubah.. Rupanya Darius dah pernah bertemu Leya dan hatinya bergetar.. Bila disatukan, hubungan mereka bahagia dan saling bertoleransi.. Hinggalah Leya disahkan mengandung.. Kawan baiknya muncul semula dan Emelda datang menagih janji.. Kemanakah hala hubungan Leya dan Darius.. Berubahkah mama Darius dengan kelahiran cucunya.. Memang menarik dan cantik jalan cerita yang disampaikan penulis..

Sha baca dan selesai pada 22.01.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..
Published January 2015 by Buku Prima

6 comments:

  1. walaupun klise tapi suka juga baca cite macam ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.. klise tapi garapan yang menarik buat cerita jadi best..

      Delete
  2. saya tag akk di entrii

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2020/01/beeha-mencari-bloglist-baru.html

    ReplyDelete
  3. rasa familiar lah dengan jalan cerita dia... ada versi drama ke eh ?

    ReplyDelete
  4. ending kena happy kalau tak marah readers hehe..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »