Saturday, January 18, 2020

Filem China | Detective Chinatown (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini kelakar dan juga menarik.. Memang bergelak ketawa je sepanjang menonton filem ini.. Watak utamanya seorang lelaki yang gagal menjadi polis.. Ke Thailand untuk mengubat hati tapi dipermainkan pakciknya.. Lepas tu terlibat secara tak sengaja dengan kes pembunuhan dan kehilangan emas.. Bersama-sama pakciknya yang sengal, dia menyiasat untuk mencari pembunuh sebenar dan emas yang hilang.. Rupanya ada satu cerita tersembunyi disebalik kes pembunuhan dan kehilangan emas itu.. Penjahat yang tak ada siapa pun sangka dia penjahat.. Innocent gila.. Tapi lelaki itu berjaya membongkar kes sebenar.. 

Movie: Detective Chinatown
Also Known As: Tang Ren Jie Tan An ,
Directors: Chen Si Cheng
Genres: Action, Mystery, Comedy, Crime, Detective, Investigation
Country: China
Release Date: Dec 31, 2015
Duration: 2 hr. 15 min.
After being rejected from the police college, a mannerly man travels to Bangkok where he and an energetic distant relative must solve a murder case.

4 comments:

  1. Sakit jugak perut ketawa tengok movie ni. ^^

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam. ok baik, nak pi cari dan tengok masa lunch hour japgi. hehehehehe

    ReplyDelete
  3. Macam best. Suka filem polis kelakar macam ni

    ReplyDelete
  4. boleh jadi pengubat stress kalo banyak ketawa tengok movie ni...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »