Monday, January 20, 2020

Drama China | The Plough Department of Song Dynasty (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama China 36 episod ini menarik sebab 4 watak dalam gambar dibawah.. Salah seorangnya adalah makhluk undead yang memang tak boleh mati.. Mereka ini kira penyiasat pihak istana untuk kejadian mistik dan kejadian aneh.. Seronok tengok cerita ini bila ada unsur penyiasatan, perangai pelik dan kelakar watak utama serta hubungan akrab antara watak.. Boleh tonton online di Youtube..

Tai Sui ini merupakan seorang ahli kungfu yang boleh melakukan ilusi.. Demi mencari to gurunya yang hilang beliau berkelana dan ingin mencari Demiao dan gurunya yang jahat.. Dalam pada pencarian itu, Tai Sui terjumpa dengan Cao/Wu Yao Guang, Liu Sui Feng dan Kai Yang.. Bersama mereka menyiasat tengtang konspirasi jahat yang cuba menjatuhkan raja sedia ada..

Drama: The Plough Department of Song Dynasty
Also Known As: The Big Dipper of Song Dynasty , Da Song Bei Wei Department
Directors: Chan Ka Lam
Screenwriters: Wei Li Jun
Genres: Historical, Comedy, Crime, Fantasy, Detective
Country: China
Episodes: 36
Aired: Mar 19, 2019 - Apr 16, 2019
Aired On: Tuesday, Wednesday, Thursday
Original Network: iQiyi, iQiyi
Duration: 35 min.
The Plough (Big Dipper) Department is a special investigation institution that works for the emperor of the Northern Song Dynasty. Tai Sui and his partners work together to break odd cases and punish the evils. Through a series of cases, Tai Sui found out there was a hidden conspiracy behind these cases, and it was related to his unknown past. 

7 comments:

  1. nampak menarik jalan cerita dia tapi nak kena tengok pelakon dulu. drama panjang2 ni kalau pelakon kena dgn taste baru boleh layan..ahhaha

    ReplyDelete
  2. macam best saja cerita ini....kita suka cerita yang ada penyiasatan ini....boleh masuk list utk tengok ni...

    https://yamanaimy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. looks good. nak try tgk la kalau igt nnt

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »