Thursday, January 2, 2020

Makanan | Ramly Blueberry Cheese Cake

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kek kedua yang Sha cuba dari Ramly.. Kali ini Sha pilih Blueberry.. Rasa masam blueberry itu memang cukup mengimbangi rasa cheese dan kek.. Tak terlalu masam dan tak memuakkan.. Sedang elok je dengan tekak Sha.. Sangat-sangat berbaloi dengan harga jualannya.. RM3.50 sebekas.. Nak lagi sedap, sila simpan dalam peti sejuk dahulu sebelum makan.. Makan masa dia sejuk-sejuk tu buat rasa kek ini jadi lagi wow.. Memang sangat-sangat sedap dan puas hati..


Memang mengancam bila scoop kek tu.. Lapisan cheese yang ohsem dan tebal.. Puas hati..

9 comments:

  1. aritu pi kedai ramly lupa nk oder, lepas ni nk kene cuba jugak nih... teringat-ingat kang

    ReplyDelete
  2. Wow.. ramly dah Jual pelbagai pulak ye sha.. baru akak tahu.. nak Cuba jugak lah.. Di Seksyen 2 Shah Alam ni Ada kedai ramly ni.. nanti nak terjah.. selalu beli burger je..

    ReplyDelete
  3. wah ni produk ramly ke,, bila masak keluarkan produk kek kek pulak nampak sedap la sha

    ReplyDelete
  4. Kat manalah nak cari kek Ramly ni? Pasaraya besar ada tak?

    ReplyDelete
  5. First time tahu Ramly ada jual Blueberry Cheese Cake.. Nak kena try ni.. Nampak sedap..

    ReplyDelete
  6. Bagusny ramli ..da ade produk kek.. dijamin halal..;)

    ReplyDelete
  7. Wahhh.. Saya baru tahu ni Ramly ada jual kek. Nak kena cuba nanti.

    ReplyDelete
  8. aish kek ramly lagi, nak kena pi cari juga ni..hehe

    ReplyDelete
  9. Saya tau pun bila family dari brunei minta teman pi beli cake ...tak sangka selama nie saya guna produk burger je...awesome...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »