Monday, January 20, 2020

Hujung Minggu Sha

Assalamualaikum..
Hye semua..

Weekands hari tu Sha buat lagi sesi jalan kaki.. Sabtu dan Ahad.. Sha jalan waktu pagi dan juga petang.. Semangat sikit nak jalan sebab dah kasut sukan.. hehehe.. Bila jalan dengan kasut sukan ini rasa ringan sikit kaki.. Tak adalah sakit tapak kaki Sha.. Sebelum ini Sha guna kasut kerja je.. Nak tunggu ada kasut sukan baru jalan kaki memang tak jalanlah jawabnya.. Sha mulakan dengan apa yang ada je.. Semangat je yang memnag dari mula sampai sekarang setia menemani.. hehehe.. 

Jalan waktu pagi ditemani Amani.. Mujurlah ada Amani ini, kalau tak memang Sha agak kurang berani nak jalan sebelah pagi sorang-sorang.. Agak sunyi sikit.. hehehe.. Petang Sha jalan sorang sebab ramai orang.. Beranilah sikit..

Pagi pertama..

Petangnya pula.. Sambil jalan sambil video call dengan encik suami.. Hehehe.. Tu yang sopan sikit..

Pakai kasut baru.. Semoga terus semangat bersenam demi kesihatan diri..

Sesi ketiga untuk hari Ahad pagi.. Sebelah petang Sha tak buat sebab gosok baju sekolah anak..

25 comments:

  1. Bilalah ai nak mula aktiviti sihat ni.

    ReplyDelete
  2. wahhh cantik kasut baru, yelah berjalan dgn kasut sukan memang rasa lain dari pakai kasut biasa... dana kadang kalau jalan area rumah, pakai selipar jepun je kadang tu... balik rumah mengigil kaki masa nk mendaki tangga yg cuma 6 anak tangga tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. kasut sukan lebih selesa dan tak menyakitkan kaki bila buat aktiviti briskwalk dan jogging..

      Delete
  3. bestnya morning walk..
    hirup udara segar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sejuk dan menyegarkan bila jalan waktu pagi..

      Delete
  4. Pakai kasut sukan mmg selesa. Klu pergi travel ummi mmg pakai kasut sport je.. jalan pn sng..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu sis.. memang selesa dan ringan je..

      Delete
  5. bagusnya kak sha..kita teringin jugak nak buat briskwalk ni keliling rumah tapi takut sebab ada banyak anjing..hahaha

    nak gi hutan bandar, jauh sangat...nanti lah, buat dalam kampus, ok gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada halangan macam anjing tu memang membantutkan aktiviti..
      Kak Sha ni mujur duduk dalam kampus, tu yang selamat sikit..

      Delete
  6. seronok nyer, sha.
    aida thn ni, dah 19 hari lepas, takde pun bersenam hu hu hu hu...
    pagi ke , ptg ke, memang takde slot :(
    aduhai.

    ReplyDelete
  7. takpe.. slow2 buat lepas ni mesti lagi kuat dan bertambah bersemangat.. mak sy kt kampung duk jalan petang2.. katanya senaman. nak elak penyakit hinggap bila dah berusia.. kami plak yg segan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. slow-slow mula..
      harapnya berterusan..

      Delete
  8. Jalan-jalan kat park pun best jugak hujung minggu. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan Aien.. Tapi nak gi park tu lah tak tersampai.. hehehe

      Delete
  9. best..jalan waktu pagi & petang..cuaca nyaman..

    ReplyDelete
  10. wah seronok ada orang temankan, baru semangat sikit nak bersenam..hehe

    ReplyDelete
  11. Akticviti yg bagus sha.. bilalah mama nak start

    ReplyDelete
  12. betul2. never go anywhere alone. I've learn it quite the hard way.

    ReplyDelete
  13. Bagus aktiviti macam ni. Mrs. A pun ntah mula nak mula balik aktif keluarkan peluh.
    Gang netball pun dah sunyi-sepi jer...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »