Tuesday, January 7, 2020

Shopee | Panasonic Iron (1000w) 2kg

Assalamualaikum..
Hye semua..

Apa je yang tak ada dekat shopee tu.. hehehe.. Baru ini Sha beli sterika dekat Shopee.. Sterika yang Sha guna tu dah sampai masanya untuk di bakul sampah kan.. hehehe.. Sudah lebih kurang 11 tahun usianya.. hehehe.. Sha memang tak pandai pakai sterika yang ringan, ada wap air atau pun yang mahal-mahal ini.. Lebih suka guna yang berat ini.. Lebih selesa dan menyakinkan.. hehehe..

Beli pada 29.12.2019 dan iron sampai pada 31.12.2019.. 

Cantik pembungkusan dia..

Sterika yang sama cuma lama dan baru je.. Tak boleh move on dengan sterika berat ini.. hehehe..

19 comments:

  1. sama la kita sis. Saya pun guna seterika berat Panasonic ni, tapi beli kat kedai. Lama dah, sebelum ada Shopee dan masih bertahan sehingga kini :)

    ReplyDelete
  2. Hehehe.. Baju sy jenis xyah iron.. Just tudung jela tpi sy prefer steam.. Hehe

    ReplyDelete
  3. waaa ini memang legend punyaaa iron! 😆

    ReplyDelete
  4. dulu-dulu ammi pun pakai yg gini jugak. tapi sekarang ammi dah guna yg mudah sikit. gigih tau ammi main kutu 10 bulan sebab nak beli iron yg besar gedabak tu. At least sekarang ni takdelah risau bila anak-anak sendiri nak iron baju. Cuma masalahnya risau kalau anak masuk asrama dah x reti pulak dorang pakai iron yg biasa2 ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. bestlah ada iron besaq.. Sha pun rasa macam nak main kutu.. tapi tak tahulah bilanya nak mula.. hehehe

      Delete
  5. tapi sterika yang lama tu masih nampak cantik lagi keadaanya kak...

    dana jarang dah pakai sterika berat, pakai sterika biasa yg ada wap tuh, buat masa ni dah berusia 10 tahun alhamdulillah masih sihat lagi dia... tapi kt kampung mak suka pakai sterika berat gini, katanya lebih best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengok fizikal dia memang elok lagi Dana.. Tapi dari segi performance dah out.. Sebab dah beberapa kali terjatuh dari tempat yang tinggi.. hehehe..

      Delete
  6. Sama la kita suka sterika ni. Kalau pakai yang ringan, cepat hangus. ^^

    ReplyDelete
  7. sy pon suka iron berat camni! best n puas hati guna..

    betul la sume bnda ade kat shopee.. klik n byr je.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang puas hati guna..

      hehehe.. kan.. janji dalam akaun ada duit..

      Delete
  8. mmg best , mak kat kg masih guna pakai iron ni

    ReplyDelete
  9. iron kta sama! puas ajak mak beli iron ringan tapi ni jugak yang dia suka

    ReplyDelete
  10. Sama laa mama.pun Masih guna yg berat.. Panasonic mmg brang yg tahan

    ReplyDelete
  11. pakai panasonic juga tp yg ringan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »