Friday, February 7, 2020

Drama Taiwan | The Ghost Bride (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini ada 6 episod je.. Ditayangkan di Netflix.. Sha betul-betul tergoda nak tengok drama ini lepas tertengok trailer dekat bawah ini di Youtube.. Menarik dan memikat..

Kisah Li Lan yang dipaksa berkahwin dengan lelaki yang dah mati.. Li Lan menolak namun hantu lelaki yang dah mati tu menghantui Li Lan untuk tetap menjadi pengantinnya.. Lelaki yang dah mati tu jahat dan perasan bagus.. Dia tak crossover sebab merasuah pengawal dunia kematian untuk terus kekal diantara dua alam supaya tak dibicarakan.. Tiba-tiba ayah Li Lan berada dalam keadaan koma dan Li Lan membuat perjanjian dengan lelaki mati tu untuk mencari pembunuh lelaki tu dalam masa 10 hari.. Saat hampir menemui pembunuh, Li Lan koma..  Selain Li Lan ada Pengawal syurga yang turut menyiasat kematian lelaki jahat tu.. Pembunuh lelaki jahat tu memang tak disangka.. Plot twist sungguh..

Trailer The Ghost Bride yang buatkan Sha tertarik nak tengok drama Taiwan ini..
Inilah hero dan heroinnya..

Ghost Bride @ 彼岸之嫁 @ BI An Zhi Jia
TW/SEA Drama | NETFLIX | Released : 23 January 2020 | 6 Episodes | Genre : History, Mystery, Horror, Drama, Supernatural, Thriller
PLOT: In 1890s Malacca, Li Lan finds herself in the afterlife. She was forced to marry a dead man as a ghost bride in exchange to have her family's financial debt forgiven. Her attempt to escape the obligation was complicated by her discovery of a conspiracy that was much bigger and more mysterious than she ever thought she would be in..

11 comments:

  1. waalaikumussalam. ok bookmark siap, pasni nak layan lak. hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. layanlah.. episod dia sikit je Umi..

      Delete
  2. oh drama taiwan ke kak sha? ingatkan drama malaysia sebab dengar macam diorang shoot kat sini.
    nak tengok tapi dah stop subscribe netflix :( ♕Tiara Sapphire♕

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tengok details Taiwan.. tapi kejadian dekat Melaka lama..

      Delete
  3. farah baru habis layan drama ni haritu. best sangat!!

    ReplyDelete
  4. Cmane dari taiwan boleh crossover ke melaka pulak? Intro pun dah plot twist. Ok ni kena tengok

    ReplyDelete
  5. Ni yanh buat kena sub netflix ni.

    ReplyDelete
  6. Dua tiga orang blogger reviews kata TGB ni best.
    Nak tengok jugak tapi sampai la ni tak berkesempatan :-(

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »