Friday, April 3, 2020

Day 17 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Seawal pagi dah mula mencetak soalan-soalan yang dikirimkan guru-guru ke dalam group whatsapp untuk anak-anak buat.. Kakak memang sukalah nak buat kerja sekolah.. Si adik pula memang jenuh kena pujuk.. Tambah pula dia setiap hari ada latihan membaca untuk Bahasa Melayu dan Pendidikan Islam.. Memang nak kena memujuk dia jelah.. Tambah lambat bangunnya sebab tak sekolah.. Kalau tak pukul 10 ke 11, memang tak bangunlah dia.. Jenuh nie kalau dah start sekolah.. hehehe..

Apa pun memang bersyukur masih ada kemudahan untuk anak-anak teruskan pembelajaran.. Walaupun laptop tu sopan santun je, banyak jasanya.. Lama dia berkhidmat dengan kami.. Moga terus sihat untuk digunakan..

Hari ini Sha berjaya baca sebuah buku dari Iman Publishing.. Buku yang sangat bagus untuk makanan jiwa.. Lepas tu layan mukbang dekat Youtube.. Masa inilah teringin macam-macam.. Tak dapat makan, dapat tengok pun jadilah.. hahaha..


11 comments:

  1. Dina tak boleh tengok mukbang. Mesti akan lapar

    ReplyDelete
  2. sememang ny pagi2 mak-mak da sibuk sediakan lmpiran utk anak-anak buat homework ..mesti sya da banyak membaca,,suke tgk bila sha update da abis membaca..heheh

    ReplyDelete
  3. Kak Sha. Sama la kita layan mukbang hahahaha. SYok plak tengok makan2. Kak Sha suka tengok isaac osman tak?

    ReplyDelete
  4. terus google mukbang tu apa. Bagusnya kakak minat belajar. jarang jumpa kanak-kanak macam tu

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah zamn tekmologi skrg keje Dan belajar pun boleh dari rumah je kan

    ReplyDelete
  6. Waalaikumussalam. Semoga dipermudahkan segala urusan kita sepanjang tempoh PKP ni. Aamiin

    ReplyDelete
  7. Mukbang tu macam maggi eh? He He He..

    ReplyDelete
  8. ha ha ha ha anak2 aida suka tgk mukbang tau :)
    at the very first time, aida marah diorang, nape la tgk citer tu.
    lepas aida tgk few episod, one korean lady, aida jadi menganga tgk dia makan :)
    ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  9. kita pun sama, setiap hari mencetak tugasan sekolah anak.
    ok lah juga, aanak2 ada homework nak buat kan.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »