Assalamualaikum..
Hye semua..
Moh la kita buat cucur udang dengan cara paling mudah.. Yang penting kena ada Tepung Cucur Adabi..

Harga dah naik sikit sekarang.. RM3.20

Bahan-bahannya..
Sukatan untuk bahan-bahan ini adalah agak-agak sahaja.. Ikut kesesuaian anda kecuali tepung adabi tu yang memang Sha guna sepeket.
Tepung Cucur Adabi
Udang
Telur
Daun kucai
Tepung gandum
Air (tak ada dalam gambar)

Setelah digaul kesemua bahan, jomlah kita goreng..

Setelah siap digorwng.. Yeah!! Bolehlah makan.. Udangnya Sha gaul sekali.. hehehe..
Bila tengok tajuk jew kan... Terus nak nyanyi lagu adabi... 👍👍
ReplyDeleteLama tak merasa tepung adabi ni . Tiba-tiba teringin pulak . CCL selalu beli tepung cucur ikan bilis . Cicah bersama sos .
ReplyDeleteSelalu buat sendiri je.. Tepung adabi ni beli masa zaman dok asrama, masak curi-curi dulu.. haha
ReplyDeleteSaya suka tepung cucur bawang. Lama dah tak beli.
ReplyDeleteMrs. A suka cucur bilis
ReplyDeleteselalunya beli cucur bilis. tak pernah pulak letak tepung gandum
ReplyDelete