Tuesday, April 7, 2020

Day 21 | Kawalan Pergerakan

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hari inj Sha betul-betul lost.. Emosi betul hari ini.. Benda kecil pun mampu membuatkan Sha menangis.. Tak mudah sebenarnya berada dalam situasi ini.. Fikiran-fikiran negatif mula datang mengganggu.. Membaca pun ke laut hari ini.. Self reflect sampai tersadai atas katil.. Sudahnya Sha berkurung dalam bilik dan menangis.. Memang nangis teruk.. Lepas tu berendam dalam bilik air dengan sabun green tea tu untuk tenangkan perasaan.. Tolong jangan judge.. Emosi ini bukan perkara yang di buat-buat.. Bila datang menyerang memang Sha breakdown.. Lama tak kena sebenarnya.. Hari ini tiba-tiba emosi jadi membuak-buak.. Lemas dalam emosi dan kegelapan.. 

Take care guys.. Stay safe.. Jangan keluar dan hubungi/bercakaplah dengan orang tersayang.. Mana tahu hari ini hari terakhir kita bernafas.. Jaga diri..

16 comments:

  1. Sujud kepada-Nya memohon ketenangan

    ReplyDelete
  2. Take care, sis..semoga kembali ceria..

    ReplyDelete
  3. Sha ada anxiety ke? Its okay sha. Its okay kalau nak nangis. Dina tak judge sha. Dina faham. If you need someone to talk, my instagram dm always open.. You're strong my love!

    ReplyDelete
    Replies
    1. anxiety tu tak sure tapi memang pernah depress dan dirawat cuma Sha stop separuh jalan.. Lepas tu macam dah okay dengan sokongan suami.. Sesekali dia akan datang juga.. Tak pasti macam mana nak explain cuma bila jadi tu memang rasa down sangat-sangat.. TQ Dina..

      Delete
  4. sabar kak.. sabar.. musim lockdown ni emosi senipis kulit bawang.. hehe

    ReplyDelete
  5. Hye sha... i feel you sha bila berdepan dgn emosi tu. its ok.. normal utk bergitu sebagai manusia.saya doakan emosi sha cepat2 pulih... stay safe n happy blogging!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ awak.. U too.. Stay safe and happy blogging..

      Delete
  6. Ambil masa untuk bertenang ye, Sha. Take good care of yourself.

    ReplyDelete
  7. Stay safe & stay happy, Kak Sha😊.

    ReplyDelete
  8. Mmg sha.. bila xklua mmg stress.. ummi pg2 akan pergi tgk pokok cili ummi ambik aura happy

    ReplyDelete
  9. Allahu... banyakkan bersabar semoga kembali tenang.

    ReplyDelete
  10. kekadang, kita tak tahu kenapa kita emosi sangat.
    tapi maybe kita lalui hari2 yang sukar.
    apapun, stay strong sha.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »