Saturday, April 4, 2020

Drama Korea | Loss Time Life (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama pendek 2 episod tapi menyentuh perasaan.. Kisah Yoo Geon yang sangat meminati cikgu So Jin dia tapi tak berani nak cakap.. Ialah seorang pelajar dan sorang lagi cikgukan.. Selain tu Yoo Geon ini tinggal seorang dan suka buat tak kisah dengan hidup dia.. Sampailah dia kemalangan dan ada 28 jam je sebelum mati.. Masa ini lah baru dia sedar dengan apa yang dia mahu, kasih sayang ayah dia dan juga perasaan dia..

Drama: Loss Time Life
Also Known As: Loseutaim laipeu, Loss Time Life: The Last Chance
Genres: Drama, Melodrama
Country: South Korea
Episodes: 2
Aired: Feb 13, 2019 - Feb 14, 2019
Aired On: Wednesday, Thursday
Duration: 45 min.
The youth romance drama will be a Korean remake of a popular Japanese drama, about a boy who is granted the chance to live approximately 30 more hours after his abrupt death. Through his remaining 30 hours, he discovers the meaning of life and love.

6 comments:

  1. okay adaptasi Japan drama. Kena tengok! hehe

    ReplyDelete
  2. Lama.kelamaan akak pun mesti terjebak tgk cite Korea sebab review sha nampak menarik betul

    ReplyDelete
  3. Dah download citer ni tapi belum tengok lagi sebab citer skrg tngok ni pun tak habis lagi hehe. btw laki tu song yuvin yg penyanyi tu kan, tahu kat produce 101.

    ReplyDelete
  4. Waalaikumussalam. Rasa macam ada tengok sikit ja pastu camna ntah boleh lost. Kena sambung tengok balik ni 😁

    ReplyDelete
  5. Sepanjang PKP ni... SS layan banyak citer koya ni... Kat netflix kadang tak sempat nak tengok... Banyak sangat... Select mana yang bebetul best jek...

    ReplyDelete
  6. happy ending ke sedih ? kalo sedih tamo tengok..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »