Sunday, October 25, 2020

Filem English | Love and Monsters (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang menarik mengenai survival dan juga raksasa.. Kisah mengenai Joel dan kumpulannya yang berada dibawah tanah selepas serangan dari raksasa yang bermutasi akibat bahan kimia yang digunakan untuk meletupkan asteroid.. Bila tempat persembunyian mereka berjaya diceroboh raksasa, Joel merasakan dia perlu mencari kekasih hatinya Aimee.. Perjalanan yang memakan masa 7 hari dengan cabaran yang luar biasa menemukan Joel dengan Clyde Dutton dan Minnow.. Mereka mengajar Joel asas untuk terus bertahan dan hidup.. Malah Minnow juga memberitahu Joel yang tak semua raksasa tu jahat.. Malangnya bila berjumpa Aimee, Joel tak berjaya menemukan cintanya kembali..

Pada Sha Aimee memang kejam.. Sepatutnya dia kena maklumkan pada Joel yang dia dah move on bukannya terus memberikan harapan.. Bayangkan bila Joel melalui cabaran hidup dan mati untuk berjumpa Aimee, tiba-tiba Aimee kata tak cintakan beliau.. Adoi.. Frust owh.. Tapi memang bestlah bila layan cerita survival macam ni.. Dengan keadaan kita sekarang ini.. Haiah.. Harapnya cepatlah Covid19 ini berlalu..

Love and Monsters (2020)
Adventure/Apocalyptic and post-apocalyptic fiction
Seven years after the Monsterpocalypse, Joel Dawson, along with the rest of humanity, has been living underground ever since giant creatures took control of the land. After reconnecting over the radio with his high school girlfriend, Aimee, who is now 80 miles away at a coastal colony, Joel begins to fall for her again. As Joel realizes that there's nothing left for him underground, he decides to venture out to Aimee, despite all the dangerous monsters that stand in his way.

5 comments:

  1. omg ! dylan o'brien main cast !! plot cerita pun macam seronok

    ReplyDelete
  2. Kaak sha tengok dari mana? hehe

    ReplyDelete
  3. macam best nnt saya tengok dah download......tq info nya


    www.oohsenyum.com

    ReplyDelete
  4. Rasa macam pernah tengok trailer cerita ini.

    ReplyDelete
  5. dylan ni yg berlakon cita maze runner tu kan ?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »