Tuesday, October 20, 2020

Telefilem Melayu | Balik Kampung Tak Lonely Lagi (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tertengok drama ini masa tengah buat kerja.. Hahaha.. Ceritanya mengarut tapi ada isi dan teguran.. Macam comel pula tengok Andi Bernadee berlakon.. Okaylah, tak adalah kaku ke apa.. Hehehe.. Paling tak menahan gangguan sepanjang perjalanan balik ke kampung tu.. Adoilah.. Seram komedi yang bolehlah buat hiburan sambil buat kerja lain.. hehehe..

Kisah si Megat yang propa je.. Semua benda nak bubuh dekat IG.. Lepas tu acah-acah baik, walhal bukan baik pun.. Berpura-pura demi mendapat like di IG.. Banyak je kan manusia macam nie.. Teguran yang deep ini.. Bila dah kena paksa balik kampung barulah nak balik, kalau tak tu bertangguh je..  Ramai je anak-anak macam ini.. Kadang kita rasa macam masih ada masa, walhal sebenarnya dah tak ada masa.. Bila kita hilang peluang untuk balik bertemu mak ayah, menyesal pun dah tak guna.. Pada Sha drama ini nampak mengarut tapi teguran tu padu.. Pada yang mencari kebaikan, pasti jumpa kebaikan.. 

Balik Kampung Tak Lonely Lagi | Telefilem
Andi Bernadee, Mas Idayu, Shamsul Ghau Ghau, Nik Adam Mika
Hari Keluarga adalah hari pengumpulan dan kegembiraan, namun bagaimana jika yang berkumpul itu hantu yang terlepas yang mahu menjadi keluarga dan menghantui perjalanan pulang ke kampung halaman.

11 comments:

  1. itulah nampak macam mengarut, malas nak tengok aritu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mengarut yang kelakar.. comel pula tengok andi berlakon.. hahaha

      Delete
  2. kak sha punya ulasan, buatkan kita nak tengok citer melayu la. hahaha... (ni kes dah lama sgt tak layan TV)

    ReplyDelete
  3. ada tertengok jugak..sbb Iris tgk ngan Tok Umi dia..lawak jugak & x seram pun

    ReplyDelete
  4. ni pertama kali andi berlakon ka ? even mengarot tapi boleh tgk time driving ni hehehe

    ReplyDelete
  5. sebab xdak tv.. samala x keep up dgn drama ni semua..
    hehehe..

    ReplyDelete
  6. haaa nak tengok la nanti drama ni. Yang mana boleh balik tu, sila la balik jenguk orang tua. Kita kat selangor ni dah hilang dah nikmat tu :(

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »