Sunday, October 25, 2020

Balun Cafe, Kg. Balun Perak.

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha baru pertama kali ke Cafe ini.. Itupun sebab ada rakan encik suami yang bagi tahu.. Cafe ini terletak ke dalam sedikit dari Pintu Gerbang Kg. Balun.. Namun boleh nampak kemeriahan lampu berwarna warni dari tepi jalan utama.. Sha makan Nan Cheese, encik suami makan Nan Garlic dan anak-anak Sha makan Chicken Chop.. Suasana dia best sebab tempat makan dia berada dia seberang jalan.. Sha lupa nak ambil gambar.. Lain kali kalau Sha ke sini lagi Sha ambil gambar nya ye.. Makanan dia affordable pada Sha.. Tak terlalu mahal.. 

Terletak sedikit ke dalam Cafe ini..

Roti Nan Garlic - RM3.50
Sedap.. Serius sedap.. Kuah kari dan dal dia pun sedap..

Roti Nan Cheese - RM7
Menu pilihan Sha.. Memang sedap.. Cheese dia banyak cuma tak boleh tarik je.. hehehe.. Tapi kenyang makan.. Kuah dia tu, pergh!! Ohsem wei..

Chicken Chop - RM10
Yang ini paling Sha suka salad dia.. Sedap.. Rasa macam nak minta extra je sayur tu.. hahaha.. Ayam dia sedikit keras.. Terlebih goreng agaknya..

4 comments:

  1. Macam teringin pulak nak makan roti nan. Memang sedap sungguh tu sebab kalau rotinya sedap, kuah kari dan dal pun sedap, double triple sedapnya kan.

    ReplyDelete
  2. nampak menyelerakan... tapi jauh sangat haha

    ReplyDelete
  3. Ya Allah nan cheese mmg favorite ! sedapnyaa klu ada kuah manis tu skali

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »