Tuesday, December 6, 2016

#foodwritingchallenge - Day 1

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sepatutnya Sha mula semalam tapi terlupa..
So Sha mula hari inilah ye..

Cabaran 7 Hari - #foodwritingchallenge pun bermula..
untuk hari yang pertama ini tajuknya
Quick and Easy Breakfast Idea.

Pada Sha yang selalu sebok dan tak sempat..
Sha kerja pejabat.. Masuk jam 7.45am...
Jadinya waktu pagi memang kelam kabutlah..
Nak mandi dan siapkan dua anak dara tu..
Sha nak bersiap lagi.. Memang jarang lah buat Heavy breakfast..

Paling kerap Sha breakfast dengan sebiji buah epal..
Selain mudah dan cepat, Epal bagus untuk proses membuang lemak tepu dalam perut..

 
Sarapan paling ringkas di pagi hari..

 
Ini pula menu kami anak beranak..
Roti dengan planta = Amani dan Encik Suami
Roti dengan Coklat = Imani
Roti dengan Tuna = Sha

9 comments:

  1. WAHH SEDAP NYA ROTI!!! MEMANG TERBAIK MAKAN BUAH HIJAU TU

    ReplyDelete
  2. macam best ja food challenge ni..hehehe

    ReplyDelete
  3. Hehehe.. lea x sempat makan kat umah so, makan kat cafe aje.. Hiks..

    ReplyDelete
  4. Coklat Gardenia tu memang sedap kak sha, berbaloi la kalau student2 yg teringin nutella tp tak mampu mcm iols, hahaha

    ReplyDelete
  5. even simple tp berselera kan kak sha. hehe

    ReplyDelete
  6. boleh lah bertukar2 idea.. ..sarapan pagi yang simple tapi bukan buatkan untuk diri sendiri.. untuk orang lain pun kea buat jugak..

    ReplyDelete
  7. sarapan yang sihat tu sha..yang penting jangan tinggalkan breakfast kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »