Shoplinks.Asia

Monday, December 19, 2016

Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo (2016)

Assalammualaikum..
Hye semua..

Sha baru berkesempatan tengok Drama ini..
20 episod tapi rasa cam tak puas..
Drama yang ohsem dan penuh tragedi..
Semuanya gara-gara berebutkan takhta..

Drama ini ada pengajaran..
Antaranya..
Sikap tamak memang mengundang padah..
Jawatan datang dengan tanggungjawab..
Adik beradik tetap adik beradik..
Cinta tu perkara misteri..
Mak  ayah lah pencorak peribadi anak-anak..

Ngeri tau bila tengok Queen Yo buang Wang So dari hidup dia hanya kerana parut..
Padahal dia yang menyebabkan patut kat muka Wang So tu..
Gila kejam Queen Yo tu..
Kesian juga dekat Putera Wang Yo tu..
Sebabkan cita-cita emak dia, dia jadi mangsa..
Drama ini sebenarnya penuh tragedi dan pengajaran..

Sha betul-betul fall in love dengan Wang So..
Geram dan benci dengan Wook..
Dua watak ini memang ohsem..
Kesudahan Drama nie seolah-olah akan ada bahagian 2.. ke Sha je yang berangan..

Sha tak suka ending dia..
Benci.. Menyampah.. Geram..

Dalam banyak-banyak episod, episod 11 paling sedih..
Episod 11 berjaya buat Sha menitiskan air mata..
Sha benci Wook.. Sha fall in love dengan Wang So.. 
Masa dia lindung Hae Soo dengan Kot dia tu memang ohsem..

Adoilah.. Drama je pun Sha..
Stress tau.. Hahaha..

Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo

Moon Lovers - Scarlet Heart Ryeo
 Sumber gambar : Google Image

6 comments:

  1. tak suka wook tp lagi geram dgn heroin dia sebab susah sangat nak terima wangso..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..
      samalah kita.. Lambat betul dia nak terima Wang So kan..

      Delete
  2. layan jg drama ni...antara kdrama yg best tahun ni..OST yg awesome..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Awesome.. harapnya ada season 2...

      Delete
  3. memang best ceta ni....tapi MV pun x follow sgt

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Family Blogger

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI