Membeli-belah di MPH Online - Kasihku Amani Imani

GURU

APDM SAPS

Friday, December 30, 2016

Membeli-belah di MPH Online

Assalammualaikum..
Hye semua..

Sha first time beli melalui MPH Online..
Mereka guna GDEX untuk penghantaran barang..

Kronologi membeli di MPH Online..
Sha buat pesanan pada 20.12.2016..
Kemudian MPH send email kata transaksi untuk pesanan Sha berjaya.. (20.12.2016)
22.12.2016 MPH hantar email kata pesanan telah diproses..
23.12.2016 email untuk track pesanan dihantar..
Sha memang tak perasan tracking GDEX kat bawah sekali..
Cuma Sha pasti buku-buku akan sampai pada 27.12.2016 sebab lepas kita membeli dan bayar ada dinyatakan untuk menerima buku yang dipesan pada 27.12.2016..
Yup.. Memang buku-buku ini selamat sampai pada 27.12.2016..

Best dan ohsem bila beli online..
Ada diskaun dan penghantaran percuma..
Lepas tu dapat keahlian percuma untuk setahun..
Memang ohsemlah.. Hahaha..
Tapi ada syarat-syaratnya..
Kena beli RM120 ke atas baru dapat penghantaran percuma dan untuk keahlian percuma selama setahun kena belanja RM100 ke atas.. Tu je syaratnya..

 
Tracking dekat GDEX
 
 
Parcel sampai pada 27.12.2016 tapi Sha amik 28.12.2016..
sebab sampai dekat pejabat pentadbiran..
 
 
Balutan yang kemas dan ohsem..
 
 
Inilah yang ada dalam bungkusan tu..
Teori X, Dialah Bunga Berembun Bulan dan Kitab Lama oleh Sha Hanim Ramli
Seram Sebuah Antologi
Lindungi Aku oleh 
Shhh... Ini Rahsia Amani Tau! (Buku nie untuk Amani)
Kalender 2017 free dari MPH..
 
 
ini cover dia tau..
 
 
Isi dalamnya..
Cantik tau..

6 comments:

  1. seronoknya beli buku online kan, rasa macam ada surprise untuk diri sendiri bila sampai kat rumah hehe :D
    buku-buku kak Sha pilih best je title, especially "Shh..Ini Rahsia Amani Tau!" comel sangat book cover dia hehe :D
    Anyway, selamat membaca Kak Sha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun.. selalu beli kat Karangkraf mall je time salary sale sebab ada free postage..

      Delete
  2. Perghh banyak gile kowt beli buku.. untuk pembukaan 2017 le tu.. Nak jeles boleh tak??

    ReplyDelete
  3. Lindungi aku tu macam seronok je

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..
1. Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
2. Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
3. Komen yang baik2 sahaja ye..
4. Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
Terima kasih sekali lagi..