Sunday, September 13, 2020

ebook | The Zombie Chronicles (The Zombie Chronicles #1) by Chrissy Peebles

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku pertama untuk Zombie Chronicles.. Permulaannya sudah diserang zombie, cuma untuk buku pertama ini watak hero melarikan seorang perempuan yang diperkenalkan pada sebagai kakak yang tak pernah dia tahu wujud.. Dia melarikan kakaknya kerana kakaknya telah digigit oleh zombie.. Sepatutnya semua yang mempunyai tanda atau diserang zombie harus dibunuh demi menjaga keselamatan mereka di pulau itu.. Tapi keluarga kan.. masa melarikan diri dengan pertolongan abang hero yang bertugas sebagai pilot dan juga askar, kenderaan mereka rosak dan terhempas di zone berbahaya.. Terbongkarlah tindakan si adik yang salah.. Nak kembali semula ke tempat selamat mereka, bukannya mudah.. Terserempak dengan manusia yang pentingkan diri, serangan zombie yang tak berhenti.. Juga perubahan kemanusian kakak hero kepada zombie..

Sha baca pada 09.09.2020 dan selesai pada 12.09.2020..

Published July 30th 2012 by Rocky Rivers Publishing

3 comments:

  1. kalau buat movie ni menarik..shida minat cerita mcm ni..

    ReplyDelete
  2. atie selalu terbayang kalau la zombie ni tiba2 muncul, mcm mna nak handle eh.. sbb zombie bukan hantu kan. diorg virus

    ReplyDelete
  3. woww awal awal lagi dah ade zombie..xde la bosan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »