Wednesday, September 2, 2020

Goodreads | Reading Challenge Ogos 2020

Assalamualaikum..
Hye semua

Berlalu sudah Ogos meninggalkan kita.. PKPP Fasa 6 pun dah berakhir semalam.. Hari ini bermulalah Fasa 7 PKPP.. Membaca tetap membaca.. Sha masih lagi membeli bahan bacaan namun dah kurang pada buku fizikal.. Lebih pada buku digital.. Senang nak simpan.. Sha letak semua dalam Google Play Book.. Bila-bila nak baca, boleh akses melalui telefon dan komputer.. Rasa macam nak lepaskan sebahagian koleksi buku.. Nak lapangkan rak tapi tak tahu lagi.. hehehe.. Mungkin kalau lepaskan pun Sha lepaskan secara tukar dengan rakan-rakan buku juga.. Mungkin..

Antara buku yang berjaya Sha baca untuk bulan Ogos:-
3. Jerangkap 333 oleh Ida Anuar (ebook)
4. Salafi oleh Shaz Johar (ebook)
5. Sepasang Kasut Merah oleh Phakinai (ebook)
6. Rayyan Fantasi oleh Ramlee Awang Murshid (ebook)
7. Siri Candy 34: Tunjuk Ajarku: Topik: Kecekalan oleh Candy Factory
8. Cengkaman Ilmu Hitam oleh Abd. Ghani Iman
9. Antologi ANEKDOT: PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN (ebook)
10. Pemilik Hati Encik Doktor oleh Wan Rohayu (ebook)
11. Tiga Jumaat oleh Maria Kajiwa (ebook)
12. Kembara Mistik: Perpustakaan oleh Eb Reeza, Juls, Zaff Izuaf
13. Under 18 Elite #14 oleh Zint
14. Aku Bercerita oleh Ramlee Awang Murshid (ebook)
15. Exclusively Mine oleh Hannaz (ebook)
16. Mr. Fussy Or Mr. Cool? oleh Lieya Ieza (ebook)
17. Kembara Mistik 2.0: Kondominium oleh Aida Anggerik, Lyla, Nurul Omar
18. 9 Nyawa oleh Ramlee Awang Murshid (ebook)
19. Ada Hantu? oleh Mia Kiff, Bahruddin Bekri, Deeme Danee, Farisha Imani, Imanisa Riana, Maya Adira (ebook)
20. The Green Stone by Julio Santos García (ebook)
21. Summer Stars by Greta Holsten (ebook)
22. Jejak oleh Rozlan Mohd Noor (ebook)
23. Misteri Video Viral oleh Iwan Reaz (ebook)

12 comments:

  1. waa bestnya. kaella semenjak busy kurang sangat membaca 😢

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga kembali berpeluang untuk membaca..
      Kalau okay dengan ebook, Sha cadangkan Google Play Book..

      Delete
  2. Wahhh...banyaknya... akak sempat baca 1 setengah buku je bulan lepas...hihihi

    ReplyDelete
  3. wah tahniah kak sha..teruskan membaca!

    ReplyDelete
  4. boleh jual sha kalau buku2 yg rasa nk dilepaskan tu. jual kat shopee mesti ramai yg mencari. at least dpt sikit income kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah berkira-kira lagi Anies.. nak jual ke tak.. Atau nak switch je

      Delete
  5. Bagus sha... Cikbunga tak terikut😅

    ReplyDelete
  6. tahniah kak sha, atie hanya mampu list down kan series dan movie ja

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »