Monday, September 21, 2020

Filem Korea | Okay! Madam (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem aksi yang kelakar.. Sha tengok sebab ada Park Sung Woong.. Pelakon yang ohsem.. Filem ini pasal seorang ejen yang dah menghilang dan muncul kembali.. Bila muncul je, ramai yang mencari sebab nak dapatkan sesuatu dari ejen ini.. Malangnya bukanlah mudah sebab ejen ini antara yang terbaik.. Paling kelakar bila tengok aksi berlawan dan juga usaha menyelamatkan kapal terbang dari dirampas.. Hehehe.. Tapi di saat akhir, orang yang tak disangka jahat rupanya penjahat.. Memang mengejukan.. 

 Movie: Okay! Madam
Also Known As: Okeimadam , Okay! Madame , okei! madam
Director: Lee Chul Ha
Screenwriter: Shin Hyun Sung
Genres: Action, Comedy, Family
Country: South Korea
Release Date: Aug 12, 2020
Duration: 1 hr. 40 min.
"Okay! Madam" is a delightful action comedy about a couple, a restaurant manager and a computer repair expert, who must save their family from a hijacking during their first family vacation. (Source: HanCinema)

6 comments:

  1. Menarik..jadi tertarik pulak nak tengok .

    ReplyDelete
  2. Sejak PKP Eina baru belajar2 layan movie korea ni. Hehe. Mesti best citer ni.

    ReplyDelete
  3. Boleh carik tajuk nie untuk koleksi 👍👍

    ReplyDelete
  4. Lama dah xnengok Korea sebenarnya hehe . Btw jemput join giveaway yeh https://ctcheery87.blogspot.com/2020/09/giveaway-selamat-tinggal-moratorium-by.html?m=1

    ReplyDelete
  5. plot twist bila penjahat kita tak dpt duga dari awal, mmg best gila kan

    ReplyDelete
  6. bestlah semua pelakon dia. kak sha tengok kat mana ni?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »