Friday, September 11, 2020

Drama Korea | Clocking Out (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terjumpa sebenarnya drama ini masa tengok profile pelakon drama Alice (2020).. Drama ini pendek je.. 4 episod dan setiap episod 10 minit je.. Drama ini kelakar sebab cerita pasal makhluk asing yang bentuk dia luar jangkaan betul.. Hahaha.. Syok gak sesekali layan drama pelik-pelik macam ni.. Muzik permulaan drama ini fast beat.. Memang kenalah dengan drama ini.. Muzik tu buat lagi nak tengok drama ini.. Lepas tu pelakon dia pula 3 lelaki yang memang macholah kalau bawa watak polis atau ejen rahsia.. hahaha.. Drama ini macam men in black pun ada.. 

Sha tengok dekat Youtube je.. Ada subtitle BI.. Pesanan Sha, episod last paling ohsem.. Kalaulah dia buat drama ini panjang lagi, mesti best..

Drama: Clocking Out
Also Known As: Teukgeun , OverTime
Genres: Action, Sci-Fi, Fantasy
Country: South Korea
Episodes: 4
Aired: Oct 21, 2016 - Nov 1, 2016
Aired On: Tuesday, Friday
Original Network: Naver TV Cast
Duration: 10 min.
Korea has been taken over by aliens, and three agents from two different timelines spearhead the war against them.

6 comments:

  1. tengok poster tadi ingatkan chinese drama. alahai pelakon lelaki dia semua hot la..haha

    ReplyDelete
  2. oo.. ada kt youtube, boleh marathon..

    drama Alice tu mcm best..ada tgk sikit2 ep4 kt tv..

    ReplyDelete
  3. macam best,,boleh try tengok ni :D

    ReplyDelete
  4. macam menarik jer..nnt shida tgk..tq sha!

    ReplyDelete
  5. selalunya drama 4 eps ni mmg tak puas kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »