Saturday, September 5, 2020

Novel | Mani:Wanita Kebaya Kuning by Syafie Mahyani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha memang tak cadangkan siapa-siapa yang berumur 18 tahun ke bawah untuk baca buku ini.. Sangat tak sesuai sebab terlalu lucah..

Cerita ini lebih pada thriller, ritual sihir dan pembunuhan kejam.. Kalau penulis buang semua babak lucah dan fokus pada thriller memang buku ini akan jadi sangat ohsem.. Tak payah buat sambungan.. Terus satu buku.. Memang terbaik.. Ceritanya bila sepasang suami ister bercuti ke pusat peranginan dan si isteri mati namun mayatnya hilang.. Memang pelik bila lelaki tu diselamatkan namun yang menyelamatkan sebenarnya pemangsa yang kejam.. Jalan cerita dia memang nice.. Tapi pengisian cerita dia memang hampeh..

Sha baca pada 03.09.2020 dan selesai pada 04.09.2020..

Buku ini Sha tukar dengan Blogger AD..
Published December 2014 by Lejen Press

4 comments:

  1. kuih sebelah tu sedap aihhh...
    Macam best cerita ni tapi kak sha cakap jalan cerita dia hampeh, rasa tak berbaloi pula baca kan

    ReplyDelete
  2. Buku2 lejen press ni memang boleh layan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »