Thursday, September 3, 2020

ebook | Harry Potter and the Cursed Child: Parts One and Two by John Tiffany (Adaptation), Jack Thorne, J.K. Rowling

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama dah sebenarnya teringin nak baca buku ini walaupun tahu ini hanyalah skrip pementasan.. Hahaha..

Kisah selepas Harry Potter berkahwin dengan Ginny dan mempunyai anak.. Anak dia yang bernama Albus memberontak sebab rasa macam tak layak je jadi anak kepada Harry Potter.. Berkawan baik dengan anak Malfoy.. Walhal anak Malfoy tu penuh dengan gosip berkait rapat dengan Voldermort.. Harry mula diganggu mimpi berkaitan Voldermort.. Adakah Dark Lord itu akan muncul kembali dan ianya berkait rapat dengan anak Harry iaitu Albus.. Memang menarik dan ringkas sebab dalam bentuk skrip.. Cuma Bahasa Inggeris tu yang lambat sikit membacanya.. Hehehe..

Sha baca dan selesai pada 01.09.2020..

Sha baca menggunakan aplikasi Google Play Book..
Published July 31st 2016 by Little, Brown

10 comments:

  1. menarik ni! trs teringat psl buku HP yg 1st edition (1997) kalau dijual boleh kaya ooo sbb ramai cari hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu r.. Yang 1st edition tu memang ramai yang cari..

      Delete
  2. omaiii! awat ceq x tau..dah la mmg fan HP nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki.. Tapi katanya bukan tulisan J.K. Rowling..

      Delete
  3. Suka tgk movie jew, baca nnti buku yg baca cikbunga 🤣

    ReplyDelete
    Replies
    1. Movie dia pun best.. tapi yang ini dia buat dalam bentuk pementasan teater kalau tak silap..

      Delete
  4. eh, knp tak tahu ea cerita ni...boleh baca ni..thanks info :)

    ReplyDelete
  5. harap sngt diorg buat movie jgkkkkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Kalau movie memang ohsem sebab dia macam dark sikit dari Harry Potter sebelum ini..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »