Monday, September 14, 2020

Komik | Misi PLKN: Konspirasi (Komik Misi #06) oleh Nazry Salam, Abeben, Afiq, Aieen, Hana

Assalamualaikum..
Hye semua..

Bila semangat membaca berkobar-kobar apa buku pun tak kisah.. Kali ini Sha pilih komik keluaran PTS.. Misi PLKN.. Zaman Sha tak ada PLKN ini semua.. Sekarang ini pun dah tak berapa nak ada kan.. 

Komik ini mengisahkan 6 sekawan yang terserempak di Kem PLKN.. Pada mulanya semua biasa sahaja sehinggalah dua rakan mereka hilang dan jurulatih mengatakan bahawa kawan mereka tu memang tiada.. Penyiasatan mereka membawa mereka ke kontena di atas bukit dan tempat rahsia yang jauh tersembunyi dibawah tanah.. Konspirasi apakah yang berlaku di kem PLKN itu??

Sha baca dan selesai pada 12.09.2020..

Sha pinjam buku Perpustakaan Negara Malaysia..
Published December 14th 2017 by Komik-M, PTS Media Group Sdn Bhd (first published January 2016)

6 comments:

  1. huaaa cita hantu ka ni kak sha? tiba2 tiada ni

    ReplyDelete
  2. komik MISI adalah antara komik favourite saya...penulis dan pelukis kegemaran!

    ReplyDelete
  3. mesti penulis ni pernah join PLKN pastu imagine something mysterious dekat kem dia kekeke

    ReplyDelete
  4. zaman saya baru start plkn ni tapi tak terpilih..hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »