Friday, September 11, 2020

Telefilem Melayu | Derai (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok dekat Youtube je.. Dendam memang merosakkan jiwa.. Nurul berdendam kepada lelaki-lelaki yang menjahanamkan hidup gembira beliau.. Membunuh anak dan suami beliau sehingga Nurul nekad melakukan pembalasan dengan undang-undang beliau sendiri.. Semuanya kerana dendam.. Dendam yang memakan jiwa Nurul..

JUDUL : DERAI
WAKTU SIARAN : Sabtu, 5 September 2020, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Cerekarama TV3
PENULIS SKRIP : Eenaz Mokhtar
PENGARAH : Feroz Kader
PRODUKSI : FJ Pictures Sdn Bhd 
PELAKON : Mimi Lana, Syafiq Kyle, Redza Rosli, Riz Amin, Jay Iswazir, Puteri Rafasya, Wan Hanafi Su

SINOPSIS DERAI: Kisah Nurul, seorang isteri yang bangkit menuntut bela terhadap tiga orang sahabat suaminya yang telah mengakibatkan kematian suami, Khalid dan anak tunggalnya tiga tahun lalu.

5 comments:

  1. ramai org buat review cita ni, atie kena tgk ni! sbb mimi lana cantik haha

    ReplyDelete
  2. betul kata atie, ramai buat review cerita ni, kena tengok ni!

    ReplyDelete
  3. ammi rasa dah set reminder nak tengok tapi kenapa boleh terlepas???

    ReplyDelete
  4. dah tengok..citer ni memang best :)

    ReplyDelete
  5. sekarang jugak saya cari.. hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »