Sunday, September 6, 2020

Novel | Kembara Mistik 2.0: Keranda oleh Aida Anggerik, Lyla, Hasreeyati Ramli

Assalamualaikum..
Hye semua..

Mood membaca tengah on nie.. Tu yang laju je bacaan.. Kali ini Sha baca buku fizikal.. Seram dan mengancam.. Kompilasib3 penulis dengan 3 cerita bertemakan Keranda..

Tidur Siang - Lyla
Ingatkan kenapalah tajuk dia macam tu.. Rupanya mereka bersekutu dengan syaitan.. Mujurlah yang nak dijadikan korban tersedar dan punya pegangan yang kuat.. Kalau tak memanag leburlah.. Sebab tu jangan mudah percaya pada orang yang baru dikenali..

Keranda Lama - Aida Anggerik
Kedatangan mereka tanpa sengaja telah berjaya membongkar kegiatan gelap bapa kawan mereka.. Walaupun begitu, semuanya terjadi dengan izin Allah.. Tak selamanya perbuatan yang jahat boleh ditutup..

Misteri Napier Lodge - Hasreeyati Ramli
Terlalu seronok dan ghairah ingin menerjah tempat bersejarah yang mistik akhirnya mengundang usikan.. Mujurlah sekadar usikan sahaja tiada kemalangan jiwa..

Sha baca dan selesai pada 05.09.2020..

Koleksi peribadi Sha..
Published March 2020 by Fajar Pakeer Sdn. Bhd.

7 comments:

  1. waaaaa macam best ja buku ni....

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni banyak cerita seram digabungkan dalam satu novel kan. Beli satu buku dapat tiga cerita.

    ReplyDelete
  3. Saya sekrg ni kan kak sha..nak masuk cabaran membaca dekat group ws..

    kalau akk join,mesti boleh menang..hehehe

    ReplyDelete
  4. Keranda... Malam. Malam boleh ngingau tau😜😜

    ReplyDelete
  5. adoiii kalau saya tak pergi dah bercuti dekat tempat2 mistik ni haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »